17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialIsi cauta inlocuitori

Isi cauta inlocuitori

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, fostii internationali Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu si fostul selectioner Emeric Ienei au participat la conferinta de presa de lansare a celei de-a patra editii a selectiilor nationale de tinere talente fotbalistice "Viitorul fotbalului romanesc e in mainile tale".
Fostul international Gheorghe Popescu a declarat, referindu-se la actuala generatie de jucatori de la echipa nationala a Romaniei, ca valoarea se masoara in lucruri realizate, iar actualii tricolori nu au obtinut inca nici o calificare la un turneu final. "Speram sa o obtina pe asta, sunt foarte aproape. Aceasta generatie s-ar putea sa obtina – bine, nu prea mai e timp – mai multe calificari decat am obtinut noi, dar si una sau doua si sa realizeze lucruri pe care noi n-am putut sa le facem. E greu de facut o comparatie", a spus Popescu.

"Baciul" si-a amintit ca  avut sansa de a debuta in fotbalul international la Real Madrid, insa a refuzat sa semneze pentru clubul la care a ajuns, in cele din urma, doar Hagi. "Am avut contractul pe noptiera timp de doua zile. Gica Hagi ma tot indemna sa semnez, insa atunci nu constientizam foarte bine oportunitatea de a juca pentru clubul spaniol", a recunoscut ieri Popescu, cu ocazia lansarii celui de-al patrulea an al campaniei de cautare si selectie de tinere talente sustinute de Gillette, actiune in care se vor mai implica Gica Hagi si Dan Petrescu. Fostul international crede ca pentru jucatorii de perspectiva este mai bine sa plece la echipe de afara: "Daca au oferte de la cluburi cu infrastructura serioasa, pentru tinerii talentati este mai bine sa mearga in strainatate. Acolo exista alta ambianta, alt sistem de pregatire, alta motivatie". scoala patronata de Gica Popescu, care dispune de un buget anual de 350.000 de euro, ii va pregati timp de un an pe cei 15 castigatori ai selectiei, dupa care acestia vor face antrenamente si la un club renumit din Olanda.

Prezent la eveniment, antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat ca nu este de acord cu modul in care este privit fotbalul de catre jucatorii sai: "Fotbalistii mei au in cap numai laptopul. Nu se gandesc decat la ce sa mai faca la computer, cum sa-si puna cercelul in ureche sau ce culoare sa aiba ghetele. Sa ajunga la Real Madrid sau la un turneu final european ori mondial si atunci sa-si vopseasca parul!". Dan Petrescu il doreste pe stelistul Bostina si vrea sa ocupe locul 5 cu Unirea Urziceni in editia viitoare a Ligii I.
Petrescu considera ca nu vom mai avea o castigatoare atat de detasata cum a fost Dinamo in sezonul trecut si nu acorda multe sanse dinamovistilor pentru accederea in grupele Ligii Campionilor, insa crede ca Steaua are puterea de a se califica in Champions League.
In sfarsit, Hagi a comentat si o posibila infruntare pe gazon intre Patrick, fiul lui Florentin Petre, si fiul sau, Ianis: "Sunt copii, lasati-i sa creasca. Al meu e innebunit dupa fotbal, ii place la nebunie. Unde va ajunge, Dumnezeu stie, depinde de el".

Cele mai citite

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...

Maramureș: Un incendiu de vegetație uscată a necesitat trimiterea a două aeronave militare C-27J Spartan

Un incendiu de vegetaţie uscată pornit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure şi scăpat de sub control s-a extins,...
Ultima oră
Pe aceeași temă