6.3 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialISDC se extinde în Transilvania

ISDC se extinde în Transilvania

Firma producătoare de software se află în Cluj de 12 ani.

 

ISDC, una dintre cele mai dinamice companii din domeniul software, ia în calcul o extindere în Transilvania, în afara Clujului. Preşedintele companiei olandeze, Eddy Vermeire, spune că ISDC va rămâne în România, chiar dacă, pe termen lung, vor creşte costurile cu forţa de muncă, potrivit revistei economice Transilvania Business. În România, ­ISDC îşi are sediul central la Cluj. „Am început această afacere aici acum 12 ani, iar principalul motiv, la acea dată, era lipsa de resurse în Olanda”, spune Eddy Vermeire. 

Buni profesionişti

„Fondatorul companiei a început această investiţie acum 12 ani, iar de-a lungul anilor am descoperit aici nu doar profesionişti în IT, ci şi faptul că sunt buni. Aşa că acum suntem aici nu doar din cauza lipsei de resurse, ci şi datorită calităţii oamenilor”, mai spune directorul companiei ISDC.

Eddy Vermeire spune că ­ISDC intenţionează să se dezvolte mai mult în România, în condiţiile în care alte companii occidentale au ales Asia. „India este, în principal, o piaţă off-shore. Pentru ţările din centrul Europei folosim termenul in-shore. Cred că mergi în India dacă ai dezvoltate programe software uriaşe, cu o valoare de 2-3 sau chiar mai multe milioane de euro, care presupun o muncă la nivel industrial, cu foarte mulţi oameni implicaţi. De asemenea, poţi vorbi în acest caz despre o moştenire foarte stabilă a multor companii. Dacă vorbim de procese mai inovatoare, mai valoroase, adică de ceea ce este la nivelul front-office al companiei, precum Internet, mobilitate, flux de lucru, adică ceea ce presupune o interactivitate mai mare cu afacerea şi mai multe schimbări de conţinut, atunci ţările in-shore sunt soluţia”.

Avantajele integrării în UE

Eddy Vermeire a arătat avantajele pe care le presupune integrarea României în Uniunea Europeană. „Cred că este cea mai importantă condiţie pentru a face afaceri aici, pentru este vorba de dreptul de liberă circulaţie, condiţiile legale şi celelalte”, spune reprezentantul ISDC.

Pe de altă parte, Eddy Vermeire spune că actuala criză din România a reprezentat un avantaj pentru compania pe care o conduce şi care a putut, astfel, să ţină în echilibru costurile salariale.

„Clienţii mei sunt din Europa Occidentală, adică din Olanda, din Marea Britanie şi din Germania. Aşa că sunt mai îngrijorat de economia de acolo decât de cea de aici. Pe de altă parte, aş putea spune că, atâta vreme cât economia se luptă, rămânem competitivi în termeni legaţi de preţ. Aşa că, în calitate de antreprenor, am alte interese decât oamenii de aici”, recunoaşte omul de afaceri olandez.

El adaugă faptul că reprezen­tanţii companiilor occidentale sunt încântaţi să lucreze cu informaticienii din România. „Cred că în România găsim cu adevărat foarte buni profesionişti în domeniul IT. Şi clienţii noştri pot să verifice acest lucru atunci când derulează proiecte cu specialiştii noştri. Cei mai mulţi dintre clien­ţii care lucrează cu noi sunt foarte entuziasmaţi. Aşadar, acesta este unul dintre lucrurile bune legate de România. Un alt lucru bun este faptul că România este parte a Uniunii Europene şi, cu toate acestea, şi-a păstrat propria monedă.

Acest lucru ne permite să rămânem competitivi în ceea ce priveşte preţurile. O se vedeţi că, după ce veţi intra în zona euro, costul forţei de muncă se va mări. Şi cred că, politic vorbind, din cauza Greciei, va mai trece multă vreme până când România va adera la zona euro. Iar acest lucru pentru noi, ca şi companie, este un lucru bun, la fel ca şi pentru clienţii noştri”, a mai spus reprezentantul ISDC. 


Clienţi premium

Produsele realizate de ­informaticienii clujeni sunt folosite de cele mai renumite bănci şi companii de asigurări din Occident. „În privinţa clienţilor noştri, ne concentrăm asupra a două sectoare principale. Primul este sectorul premium, cu bănci, companii de asigurări, fonduri de pensii, companii medicale şi de asigurări medicale. Dacă ei o duc bine, şi ­economia, adică cel de-al doilea sector pe care ne ­concentrăm, o duce bine, în ­general”, spune Eddy Vermeire. „Unul dintre cele mai recente proiecte, de care ­suntem foarte mândri, este ­Robeco. ­Firma Robeco este ­compania fiică a RaboBank ­Group. RaboBank este cea mai sigură bancă din lume. Robeco este compania lor de securities”, spune directorul ISDC. Un alt client important al firmei olandeze este compania Swets.

Cele mai citite

Economia României: Creștere modestă în 2025, dar optimism pe termen lung

Incertitudinea politică, deficitul bugetar scăpat de sub control și slăbiciunile structurale ale economiei vor continua să afecteze România. Cu toate acestea, impactul ar putea...

Piața rezidențială în 2024: Creștere a cererii și noi proiecte în București

Anul 2024 a adus o evoluție pozitivă pentru piața rezidențială, datorită condițiilor mai atractive de accesare a creditelor ipotecare comparativ cu 2023. Cu toate...

Economia României: Creștere modestă în 2025, dar optimism pe termen lung

Incertitudinea politică, deficitul bugetar scăpat de sub control și slăbiciunile structurale ale economiei vor continua să afecteze România. Cu toate acestea, impactul ar putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă