13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialIrina Schrotter ne prezinta moda verii viitoare

Irina Schrotter ne prezinta moda verii viitoare

Irina Schrotter este un nume deja consacrat al modei romanesti, initiator si organizator al singurului festival valabil de moda din Romania, Festivalul de la Iasi, nu numai lansator de tendinte, dar si platforma de lansare a tinerilor designeri romani. Lansarea colectiei Irina Schrotter pentru primavara-vara 2007 a bifat un eveniment de anvergura ce a adunat laolalta toata floarea mondenitatii actuale, de la presa la staff-ul unor mari firme si pana la personaje ale vietii publice, precum Valentin Nicolau, Catinca Roman, Gabriel Cotabita, Andreea Marin, Gianina Corondan, Razvan Ciobanu, Agnes Toma, Wilhelmina Arz, Mugur Mihaescu dansand pe muzica de la Electric Brother si Cristian Soleanu la saxofon si multi, multi altii.

Moda este o permanenta provocare si, in egala masura, o sursa inepuizabila de placere… Ea ne surprinde si acum prefigurand o vara ce se anunta a fi sezonul marilor schimbari. Designerii propun siluete noi, schimband radical idealul de frumusete feminina. Noile propuneri, ultrafeminine, sunt gandite pentru femei cu siluete adolescentine, aparent fragile. Continua sa ramana in actualitate jocurile de volume, folosite fie pentru a pune in evidenta umerii si decolteul, fie sa creeze volum la nivelul genunchilor. Talia inalta este noua vedeta, atat la rochii, fuste, cat si la pantaloni.

Prt-'-porter de lux, vandabil

Irina Schrotter si-a prezentat colectia printr-un show reusit, utilizand un podium atipic, „cu iarba”. Deschiderea colectiei a fost facuta de Diana Moldovan, cover-girl a revistei „Vogue – Italia” pe aceasta luna, model al agentiei Yes Models. Alaturi de ea au evoluat 30 de modele din Romania, Ungaria, Slovacia si Moldova, show-ul fiind incheiat de cea impreuna cu care Irina Schrotter a lansat si o linie vestimentara, Andreea Raicu, al carei sex-appeal a fost perfect pus in valoare de tinuta prezentata – o rochie gri-perlat cu spatele gol, adolescentina si provocatoare totodata. Colectia Irinei Schrotter pentru primavara-vara 2007 s-a incadrat in genul prt-'-porter-ului de lux, corect realizat, vandabil. Acesta a reusit sa puna in evidenta personalitatea unei femei inteligente, cu umor, rafinata, dispusa sa experimenteze in limitele unei calitati de la care nu este dispusa sa faca rabat. Ea nu are nevoie de prea multe artificii pentru a se pune in evidenta. Din pacate, bentitele purtate pe cap de fotomodele nu au reusit sa transmita atitudinea pe care si-a propus-o probabil Irina Schrotter, ci dimpotriva.
Una peste alta, Irina Schrotter a reusit sa aduca pe podium o colectie consistenta din punctul de vedere al demersului unui prt-'-porter de lux, dar care parca ar fi avut nevoie de o mai puternica amprenta de designer.

Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă