13.4 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSpecialVIDEO Tensiuni în creștere între Iran și America: Teheranul îl sfidează pe...

VIDEO Tensiuni în creștere între Iran și America: Teheranul îl sfidează pe Donald Trump și anunţă efectuarea „cu succes” a unui test balistic

Administraţia islamistă de la Teheran a anunţat sâmbătă testarea unei rachete cu rază medie de acţiune, sfidându-l pe preşedintele SUA, Donald Trump, care a criticat dur programul balistic iranian, relatează BBC News online.

În cursul unei parade militare desfăşurate vineri, regimul din Iran a prezentat o rachetă cu rază medie de acţiune de tip Khoramshahr.

Sâmbătă, televiziunile de stat iraniene au anunţat testarea cu succes a unei rachete de acest tip, care are o rază de acţiune de 2.000 de kilometri. Nu se ştie clar când a fost efectuat testul balistic, scrie Mediafax.



Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat, în discursul rostit la ONU, programul balistic al Iranului, avertizând că ar putea anula Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. În replică, preşedintele Hassan Rouhani a evocat dreptul legitim al Iranului de a deţine armament.

Rusia a respins vineri ideea americanilor, prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov. În forma actuală, înțelegerea nu se referă la rachete, ci prevede ca, în schimbul ridicării unor sancțiuni internaționale, Iranul să renunțe la programul de înarmare nucleară.


Cele mai citite

România face eforturi susținute pentru aderarea la Schengen, afirmă ministrul de interne. „Ne luptăm cu ghearele şi cu dinţii”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat recent că autoritățile române depun eforturi intense pentru a asigura aderarea completă a României la Spațiul Schengen. Potrivit...

Furtună toxică: Rusia acuză Kievul de folosirea armelor chimice furnizate de NATO

Ambasada Rusiei la București a transmis că cei responsabili vor fi identificați și vor primi pedepse meritate și inevitabile Ambasada Federației Ruse în România a...

Cristian Diaconescu își va anunța luni candidatura la prezidențiale la Iași

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, îşi va lansa luni, la Iaşi, oficial candidatura ca independent la prezidenţiale şi îşi va face cunoscut programul...
Ultima oră
Pe aceeași temă