14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIranul a interzis accesul în spaţiul său aerian al avionului în care...

Iranul a interzis accesul în spaţiul său aerian al avionului în care se afla Merkel

Iranul a refuzat să-şi dea acceptul ca un avion în care se afla cancelarul german Angela Merkel să treacă prin spaţiul său aerian iranian, cancelarul fiind obligat să dea ture timp de două ore în spaţiul aerian turc, a spus un purtător de cuvânt al Berlinului, relatează CNN, potrivit NewsIn.

În această dimineaţă, avionul lui Merkel a primit abia după două ore permisiunea de a intra în spaţiul aerian iranian, ca să ajunge în India. Teheranul nu a dat nicio explicaţie. Guvernul german confirmase zborurile înainte.

Germania l-a convocat pe ambasadorul iranian la Berlin, după ce avionul cancelarului Angela Merkel a fost obligat să aştepte, în aer, două ore pentru permisiunea de a survola Iranul în drum către India.

„Debut neobişnuit al vizitei în India”, a scris pe Twitter Steffen Seibert. „Iranul a refuzat temporar să acorde permisiunea de survol. Aterizarea la New Delhi întârziată”, a adăugat el.

Membrii delegaţiei germane au spus că incidentul a ţinut de „o problemă de coordonare” între autorităţile aeriene ale celor două ţări.

Al doilea avion al delegaţiei germane, care plecase cu puţin înainte de avionul lui Merkel, a reuşit să survoleze spaţiul aerian iranian fără probleme.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a înăsprit sancţiunile vizând Teheranul, din cauza lipsei de progrese în negocierile privind dosarul nuclear.

Cele mai citite

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă