15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialIpoteză şocantă în cazul avionului dispărut: Pilotul şi copilotul invitau domnişoare în...

Ipoteză şocantă în cazul avionului dispărut: Pilotul şi copilotul invitau domnişoare în cabină, în timpul zborului

Între ipoteza unui atentat terorist şi cea a unei erori tehnice sau umane, misterul dispariţiei avionului ce aparţine companiei Malaysia Airlines 370 este departe de a fi dezlegat.

Publicaţia spaniolă El Mundo porneşte pe o altă pistă. Sub titlul: ”Femei, ţigări şi riscul la 10.000 de metri înălţime”, ziarul iberic publică un articol care îi are sub lupă pe comandantul aeronavei, Zaharie Ahmad Shah, şi pe secundul său, Fariq Abdul Hamid.

Compania aviatică s-a arătat surprinsă la veste că Hamid, copilotul în vârstă de 27 de ani, a invitat două tinere în cabină, în timpul unui zbor anterior, între insula tailandeză Phuket şi Kuala Lumpur, în 2011.

Momentul a fost suprins de camera foto. Jonti Roos, turista sudafricană poftită să vadă cabina piloţilor, a precizat că experienţa a ”inclus şi oportunitatea de a asista la decolare şi aterizare alături de echipaj”. Aceasta a declarat postului de televiziune australian, Channel 9, că ”pe tot parcursul zborului piloţii au fumat şi au vorbit cu noi”.

Jonti Roos le-a spus jurnaliştilor că ”în timpul zborului şi-au făcut fotografii cu noi” şi a arătat camerelor de luat vederi fotografiile respective. Aceasta a spus că a fost invitată în cabină de copilot încă de la poarta de îmbarcare. Cei doi piloţi ai companiei Malaysia Airlines s-au oferit să le scoată noaptea în oraş pe cele două domnişoare, odată ajunşi la destinaţie.

Cotidianul spaniol arată că violarea normelor de securitate se adaugă astfel pe lista elementelor care sunt luate în considerare de către autorităţile din Malaezia, care consideră dispariţia avionul cu 239 de persoane la bord ”un mister fără precedent”.

Cele mai citite

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Norvegia vrea să construiască un gard la granița cu Rusia

Norvegia ia în considerare construirea unui gard la granița cu Rusia, potrivit ministrului justiției din țară, Emilie Enger Mehl. Într-un interviu acordat NRK, ministrul...

RAReș îți răspunde rapid: Chatbotul Registrului Auto Român, ghidul tău digital pentru informații auto

Inovația de la Registrul Auto Român face legătura între șoferi și informații tehnice despre mașinile lor Registrul Auto Român anunţă că a lansat Chatbotul RAReş,...
Ultima oră
Pe aceeași temă