17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: VIDEO. Discuție Iohannis-Poroșenko, la Bruxelles. Ce a declarat președintele Ucrainei după...

UPDATE: VIDEO. Discuție Iohannis-Poroșenko, la Bruxelles. Ce a declarat președintele Ucrainei după întâlnire

UPDATE 20:20: Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că a fost o discuţia celor doi a fost una  ”fructuoasă” şi că i-a mulţumit preşedintelui României pentru ”poziţia puternică de susţinere a Ucrainei”, informează Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/8529cd11bb9ab0360ecfef89089e0cd6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

”Am avut o foarte importată discuţie bilaterală. L-am invitat să viziteze Kievul şi el a primit invitaţia mea şi îl aşteptăm la Kiev, foarte curând”, a transmis Petro Poroşenko, la finalul întâlnirii bilaterale.

Preşedintele Ucrainei a mai spus că l-a invitat pe Klaus Iohannis la Kiev.

UPDATE 20:10: Întâlnirea bilaterală, de joi, în marja Consiliului European, dintre Klaus Iohannis şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a durat aproximativ o oră, cei doi discutând despre calendarul viitoarei vizite a preşedintelui României la Kiev şi sprijinul bilateral, informează Mediafax.

Bilaterala dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko a fost ”foarte caldă” şi a durat aproximativ jumătate de oră, desfăşurându-se după declaraţia de presă a preşedintelui Ucrainei, la sediul Consiliului.

”Poroşenko l-a salutat pe preşedintele Iohannis în limba română. A fost o întâlnire foarte caldă. Cei doi şi-au amintit despre faptul că s-au întâlnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au preciat sursele citate.

După această întâlnire, Poroşenko a părăsit lucrările Consiliului European.

UPDATE 19:23: Preşedintele Klaus Iohannis poartă, în acest moment discuţii cu preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko.

––

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, la Bruxelles, cu preşedintele ucrainean Petro Poroșenko, pentru a discuta despre criza din Ucraina, informează Digi24.

Preşedintele României participă la Consiliul European, reuniune la care liderul de la Kiev este invitat.

Surse oficiale spun că întâlnirea a fost cerută de Petro Poroşenko.

Cei doi lideri vor discuta şi despre relaţiile bilaterale, în condiţiile în care şeful statului român pregăteşte o vizită la Kiev.

 De asemenea, România este unul dintre statele care va găzdui centre de comandă ale viitoarei forţe de reacţie rapidă a NATO, structură înfiinţată pentru a răspunde provocărilor Rusiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă