15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialÎnvinşi, dar cu speranţe nespulberate

Învinşi, dar cu speranţe nespulberate

Reprezentativa de tineret a României păstrează şanse bune de calificare la Campionatul European din 2011, chiar dacă a pierdut la limită cu echipa similară a Angliei, scor 1-2, în deplasare, partida tur din barajul pentru obţinerea biletelor la turneul continental final. Românii au avut cea mai mare ocazie a primei reprize, când şutul lui Torje a nimerit bara, însă britanicii au fost cei care au deschis scorul „la reluare”, prin Henderson. Hora, cu un şut uşor deviat, a readus repede egalitatea pe tabela de marcaj, însă aproape imediat englezii au înscris pentru 2-1, prin Smalling, după un corner.

„Avem mari speranţe pentru meciul retur, de pe teren propriu. Când ne vom întoarce în ţară vom face o analiză a partidei tur, vom vedea ce am făcut bine şi unde am greşit şi vom stabili o strategie pentru meciul retur. Să nu uităm că am întâlnit unii dintre cei mai valoroşi adversari din Europa”, a spus după meci selecţionerul Emil Săndoi care i-a introdus în teren pe Lung – Râpă, Papp, V. Găman, Bărboianu – Gardoş – Torje, I. Neagu, înlocuit cu A. Ionescu în minutul 64, Bicfalvi, Hora – Alexe, înlocuit cu Sburlea în minutul 81. Optimismul lui Săndoi se bazează pe faptul că în retur s-ar putea să conteze şi pe atacantul formaţiei Univesitatea Craiova, Mihai Costea. Aceasta a suferit o entorsă şi nu s-a pregătit timp de patru zile înaintea întâlnirii din Anglia, dar ar putea intra în teren pentru partida decisivă din România. Pentru a se califica la CE, tricolorii mici au nevoie de o victorie cu minimum 1-0 pe teren propriu.

Returul, care va fi decisiv în ceea ce priveşte calificarea, va avea loc marţi, 12 octombrie, de la ora 14:30, la Botoşani. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă