9.6 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialInvestitorii coreeni, cu ochii pe Cluj

Investitorii coreeni, cu ochii pe Cluj

Clujul este o destinaţie tot mai interesantă pentru oamenii de afaceri asiatici, mai ales pentru cei din Coreea de Sud. După ce o serie de jucători importanţi, inclusiv din domeniul producţiei de electronice sau din cel al energiei, şi-au deschis fabrici în Transilvania, acum este rândul unor companii din domeniul opticii ori al decoraţiunilor să prospecteze piaţa din Cluj. De asemenea, producători de aparate de întreţinere sunt interesaţi, la rândul lor, de piaţa ardelenească.

Delegaţie din Suwon

O delegaţie de oameni de afaceri din Coreea de Sud se află în Cluj-Napoca pentru a-şi căuta parteneri locali, spune şeful delegaţiei coreene, Shi Boon Yon. „Oamenii de afaceri sunt interesaţi şi de comerţ, şi de producţie. Însă, în prima fază, trebuie promovate mărfurile coreene”, a spus şeful delegaţiei coreene.

Printre firmele prezente la Cluj se află şi unul dintre cei mai importanţi producători de lentile de contact, reprezentat de preşedintele companiei, Oeng Tae Kang.

Astfel de întâlniri vor continua, pentru că interesul coreenilor este tot mai mare, spune preşedintele Asociaţiei neguvernamentale Open Brigde, Octavian Gagiu. Interesul oamenilor de afaceri coreeni este stimulat şi de bunele relaţii dintre Primăria Cluj-Napoca şi Primăria oraşului Suwon, spune Emilia Botezan, de la serviciul de relaţii internaţionale al Primăriei clujene. Nu doar oamenii de afaceri coreeni sunt interesaţi de investiţii în Cluj. Companii din China vor să participe la construirea hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, iar o companie auto din India este interesată să investească în comuna clujeană Jucu, în parcul industrial de unde a plecat compania finlandeză Nokia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă