O investitie de peste doua milioane de euro, realizata in comuna vasluiana Lipovat printr-un proiect cu finantare externa, a devenit inutila dupa ce, in urma unor analize de laborator, specialistii au stabilit ca apa care ar trebui sa curga la robinete contine gaze naturale, informeaza MEDIAFAX.
Pentru cei peste 2.500 de vasluieni din localitatile Lipovat si Corbu s-a construit o intreaga retea de distributie a apei, cu o lungime de 15 kilometri, inceputa in urma cu cinci ani. Apa nu este insa potabila. Autoritatile locale sustin ca au inaintat numeroase memorii la organele abilitate, inclusiv la Presedintie si Cancelaria primului-ministru, prin care solicita sprijin in vederea gasirii unor solutii. "Stam cu milioanele de euro ingropate in pamant si ne uitam cum nu putem folosi nici macar o singura cismea. S-au facut numeroase analize de laborator si, de fiecare data, rezultatele au relevat ca apa nu este potabila, avand un continut de gaze naturale. Cel mai curios este ca in judetul Vaslui, si mai ales in zona noastra, nu exista nici un zacamant declarat de gaze naturale. Trebuie gasita o solutie pentru ca oamenii au mult de suferit", a declarat Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovat.
Sursa de alimentare pentru reteaua de distributie a apei din cele doua localitati sunt patru puturi forate la peste 150 metri adancime. Pe lungimea celor 15 kilometri de retea exista montate 43 de cismele stradale, cu posibilitatea racordarii a aproximativ 700 de locuinte din Lipovat si Corbu.