13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialInvatati pentru a fi ca Adomnitei!

Invatati pentru a fi ca Adomnitei!

Cu abilitatile sale intelectuale binecunoscute, ministrul Educatiei le-a atras ieri atentia elevilor ieseni ca daca viseaza sa ocupe vreodata vreo functie de primar sau orice alta functie reprezentativa in statul roman, atunci trebuie sa satisfaca o conditie fundamentala: sa invete. Am inteles abia acum cu totii cum stau lucrurile si ce doreste bunul ministru sa spuna: Dragi elevi, daca doriti vreodata sa ajungeti presedinte al Consiliului Judetean Gorj pe fotoliul ocupat de inaintasi ilustri precum Mischie, Morega sau Calinoiu, trebuie sa stiti ca va inhamati la o munca grea, ca trebuie sa va spetiti muncind, ca trebuie sa va pregatiti pentru o viata de sacrificii si privatiuni, ca trebuie sa va petreceti cea mai mare parte a vietii studiind. Sau daca veti dori vreodata sa ocupati postul de primar al sectorului 5 (presupunand, desigur, ca Marian Vanghelie este muritor), trebuie sa intelegeti ca nu veti reusi niciodata daca va lipseste anvergura enciclopedica a actualului titular.

Daca nu va satisface o functie in administratia locala, puteti opta oricand pentru un fotoliu de parlamentar. La Senat, bunaoara, ati putea face o cariera frumoasa. Dar – fiti preveniti – exigentele sunt mari, iar stacheta – ridicata! Trebuie sa ai geniul matematic al unui Marius Marinescu pentru a visa la privilegiul de a emite predictii precise despre gaurile negre pe care le produce Large Hadron Collider asa cum a facut-o distinsul senator in direct la televiziune; trebuie sa ai abilitatile informatice impresionante ale unui Corneliu Vadim Tudor, pentru a-ti putea cumpara de pe net, la un pret rezonabil, diplome fictive scoase de ceea ce in America se numesc diploma mills – fabrici de diplome nerecunoscute de nimeni; trebuie sa ai onestitatea intelectuala alpina a unei Norica Nicolai pentru a-ti trece in CV faptul ca ai fost doctorand in drept penal al Kennedy School of Government de la Harvard, cand Kennedy School nu ofera un asemenea doctorat; trebuie, in sfarsit, sa dispui de cunostintele de geografie, istorie si diplomatie, dar mai ales de claritatea analitica a unei Elena Udrea pentru a putea spera sa devii titularul unui curs de geopolitica si Strategie ca domnia sa.

Si daca nici asta nu va satisface ambitiile, atunci puteti aspira chiar la un fotoliu de ministru. Iata-l, de exemplu, pe domnul Adomnitei. Ce garantie mai buna putem avea ca scoala romaneasca este pe maini bune? In fond, dansul este constructor si exact de asta avem nevoie in educatie: sa construim, sa reconstruim si sa reparam scoli. De fapt, jumatate dintre ele pana incepe scoala, cealalta jumatate, cand o da Dumnezeu, caci domnul ministru ne-a asigurat ca "va veni o zi de la Dumnezeu cand toate scolile vor avea autorizatie de functionare". Deducem de aici fie ca Guvernul Romanei isi declina orice competenta si lasa toata afacerea in plata – la propriu – a Domnului, fie ca guvernul liberal lucreaza mana in mana cu Dumnezeu. Oricum ar fi, e o veste buna. Sa ai acces la gratia divina e lucru mare, mai ales in perioada electorala, cand ai puterea de a redistribui preferential darurile Sale sub forma de microbuze in circumscriptia in care te rogi zi si noapte sa fii ales.

 

Sa lucrezi mana in mana cu Dumnezeu e insa cu mult mai cool si iti ofera tot felul de avantaje. De exemplu, poti castiga la Loto, nu ca bietul Ludovic Orban care s-a confesat ieri la Colegiul I.L. Caragiale ca in adolescenta si-a jucat in felul acesta banii de meditatii. Fara sa fi castigat vreodata ceva, desigur si spre dezaprobarea lui frate-sau – comisarul – care, fie vorba intre noi, era cam tocilar, iar acum vine de la Bruxelles cu gogorite, cu inventiuni antipatriotice, cu Europa, ca sa amageasca opinia publica de varsta scolara ca elevii n-ar trebui sa se bazeze pe banii parintilor si pe pile ca sa reuseasca in viata.

Blasfemie! Ministrul Adomnitei stie mai bine. Asa ca urmati-i sfatul, dragi elevi! Invatati! Veti ajunge demnitari ai statului roman si veti dobandi cunoasterea ultima a lui Dumnezeu. si veti avea bani! O scurta precizare, numai. Nu faceti greseala sa invatati matematica, fizica, romana, engleza, economie, filozofie, logica si alte chestii inutile si plicticoase. Invatati cum sa fiti fara scrupule si rapace, smecheri si grosolani cand trebuie si prosti cand e cazul. Invatati din greu si intr-o zi (de la Dumnezeu) veti ajunge demnitari. Poate chiar ministri ca domnul Adomnitei.

Cele mai citite

Weekend excelent pentru români! Sorescu a marcat primul său gol din acest sezon în Turcia

Deian Sorescu a reușit primul său gol în Superliga Turciei pentru Gaziantep. Deian Sorescu (27 de ani) a marcat primul său gol din acest sezon...

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă