16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIntrecerile de la US Open se incheie azi

Intrecerile de la US Open se incheie azi

»  Ploaia a dat peste cap programul actualei editii a US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului care se disputa pe terenurile Flushing Meadows din New York. Desi competitia trebuia sa se incheie ieri, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, finalele masculina de simplu si cea feminina de dublu vor avea loc astazi.

Meciul cel mai afectat de vremea urata de la New York a fost cel din sferturile de finala dintre spaniolul Rafael Nadal, numarul 3 mondial, si chilianul Fernando Gonzalez. Nadal s-a calificat in semifinalele US Open, dupa ce l-a invins pe Gonzalez, scor 7-6 (7/4), 7-6 (7/2), 6-0, la capatul unei partide care a inceput joi si s-a incheiat sambata, fiind intrerupta de mai multe ori din cauza ploii. In momentul intreruperii, scorul era de 7-6 (7/4), 6-6 (3/2) pentru Nadal. In semifinalele de aseara, disputate dupa inchiderea editiei, Rafael Nadal l-a intalnit pe  Juan Martin del Potro, iar elvetianul Roger Federer, principalul favorit la cucerirea trofeului, a jucat contra lui Novak Djokovici, urmand ca invingatorii sa se intalneasca in ultimul act al turneului programat astazi, dupa finala feminina de dublu.

In finala feminina de simplu, disputata tot ieri seara, s-au intalnit daneza in varsta de 19 ani Caroline Wozniacki, cap de serie numarul 9, calificata in premiera intr-o finala de Grand Slam, si belgianca Kim Clijsters. De remarcat, Clijsters a obtinut accesul in ultimul act al intrecerilor feminine de simplu dupa ce a eliminat-o pe Serena Williams (SUA), numarul 2 mondial si detinatoarea titlului, cu scorul de 6-4, 7-5, la capatul unui  meci cu final controversat din cauza unei penalitati primite de americanca. Mai exact, partida s-a terminat dupa ce Serena Williams, care servea pentru minge de meci, a fost sanctionata. La scorul de 5-6, 15-30, Williams a servit o a doua minge avand piciorul pe linia de fund, lucru semnalat de un arbitru de tusa arbitrului principal pentru a sanctiona o dubla greseala.

 

Scorul era 15-40, adica minge de meci, cand Serena a agresat verbal arbitrul de linie, apropiindu-se urland la cativa metri de el. Acesta a transmis discutia arbitrului principal, care l-a chemat pe supervizorul turneului. Astfel, americanca a primit un al doilea avertisment pentru "comportament antisportiv", ceea ce a dus la pierderea punctului si a meciului. Williams primise un prim avertisment dupa ce si-a izbit racheta de sol, intr-un gest de furie dupa un punct pierdut.
Cuvintele adresate de Williams arbitrului de linie nu au putut fi auzite, insa americanca s-a aparat spunand: "Nu am afirmat niciodata ca te voi omori". Serena va juca totusI in ultimul act al editiei din acest an a US Open, la dublu, alaturi de sora sa Venus Williams.

» In ultimul act al US Open, Romania fost reprezentanta totusI, de o junioara. Elena Bogdan impreuna cu Noppawan Lertcheewakarn din Thailanda, cuplu cap de serie numarul 3, s-au calificat in finala probei de dublu junioare. Bogdan si Lertcheewakarn au invins, in semifinale, cu scorul de 6-4, 6-1, perechea slovaca Jana Cepelova/Chantal Skamlova. In finala, perechea romano-tailandeza a intalnit cuplul Valeria Solovieva (Rusia)/Marina Zanevska (Ucraina).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă