21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIntre Michael si Gigi

Intre Michael si Gigi

Astazi lumea este trista. A murit un mare artist, Michael Jackson. Noroc ca Dumnezeu are grija de noi si ne mai mangaie atunci cand supararea  ne copleseste, asa ca i-a dat drumul lui Gigi Becali sa plece din tara la Parlamentul European. Deci lumea este impartita intre veselie si tristete. A apus steaua unui geniu al muzicii pop si a rasarit steaua unui geniu al politicii hop. Hop-asa in Parlamentul European.

Osciland intre Michael Jackson si Gigi Becali, l-am ales pentru articolul de astazi pe Charles Krauthhammer. Cine este acesta? Cititi mai departe!    
Am primit ieri, de la un bun prieten stabilit de mai mult timp in America, transcrierea unei conferinte tinute de dr. Charles Krauthhammer, laureat al Premiului Pulitzer, comentator politic la  postul de stiri Fox News si Washington Post. Iata cateva fragmente din aceasta conferinta, din care vom intelege mai bine cum il vad americanii pe Obama, cum se vad pe sine si cum vad ei lumea. Aceasta conferinta a avut loc la University of Minnesota pe 1 iunie 2009 si mi s-a parut mai interesanta decat orice alt subiect cu sau fara Gigi Becali.

Domnul Obama este un fin intelectual si o persoana fermecatoare. In nici un caz nu poate fi subestimat. Este "un vames inabordabil", care nu-si arata sentimentele. Te face sa crezi ca este de partea ta, ca are opinii asemanatoare, in timp ce actioneaza in mod contrar. Nu dati atentie la ceea ce spune, ci la ceea ce face. Obama are o sete salbatica de putere. Nu a venit la Washington sa scoata in evidenta propria-i persoana, ci mai degraba pentru a schimba totul, chiar pentru a desfiinta capitalismul. Este inconjurat de oameni de extrema stanga. Nimeni din jurul sau nu a avut vreodata vreun magazin de bomboane, dar intentioneaza sa conduca industria auto, finantele sau bancile. Acest lucru chiar nu poate sa mearga pe termen lung. Obama nu este un socialist, ci are mai degraba o inclinatie spre extrema stanga progresista.

Obama se vede mai degraba ca un lider al intregii lumi decat ca pe presedintele Statelor Unite. Se vede deasupra tuturor lucrurilor, incercand sa orchestreze si sa coordoneze agenda unor tari diferite. Vede echivalente morale in toate culturile. Simulacrul de turneu pe care l-a efectuat in Germania si Anglia este un prim exemplu al modului in care vede America – o natiune imperialista, mai degraba aroganta decat nobila, care face din timp in timp erori. Este primul presedinte care ne pune pe fuga aliatii, dar ne satisface dusmanii. Acum ne administreaza bunurile. Nivelul curent al cheltuielilor este revoltator. Cheltuim miliarde pe care nu le avem.
In 2012, daca rata somajului va fi peste 10 la suta, republicanii vor reveni la putere. Daca va fi sub 8 la suta, democratii vor continua sa guverneze. Daca va fi intre 8 si 10 la suta, va fi lupta pe viata si pe moarte. TOTUL VA DEPINDE DE SOARTA ECONOMIEI, concluzioneaza Charles Krauthhammer.

Nu cumva asa va fi si la noi in noiembrie? Lumea va vota cu sau impotriva lui Traian Basescu in functie de soarta economiei. Intrebarea este insa daca va putea viitorul presedinte al Romaniei, oricare ar fi el, sa schimbe aceasta soarta sau totul depinde de ce se intampla in America?

Cata vreme Gigi Becali este in Parlamentul European, eu cred ca astfel de intrebari sunt de prisos.   Cui nu-i convine sa plece in America.

Toni Grecu
Toni Grecu
Toni Grecu, comentator
Cele mai citite

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...
Ultima oră
Pe aceeași temă