18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialInteres scazut pentru o dezbatere pe tema IMM-urilor in Mures

Interes scazut pentru o dezbatere pe tema IMM-urilor in Mures

Reprezentantii IMM-urilor muresene nu s-au grabit sa onoreze invitatia la o dezbatere publica pe probleme specifice. Directorul general regional al Uniunii Federale a IMM-urilor din Germania, Werner Czerwinski, venit sa se intalneasca cu oamenii de afaceri din acest judet, a discutat mai mult cu reprezentantii autoritatilor locale si cei ai institutiilor descentralizate.
Seful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Targu-Mures, Marius Popa, s-a aratat dezamagit de slaba prezenta si a declarat ca patronii se plang de neimplicarea statului si de lipsa de fonduri, dar in cazul unei actiuni concrete nu se prezinta la discutii.
Evenimentul de ieri – o dezbatere pe tema „IMM-urile in pragul integrarii in Uniunea Europeana” – a fost organizat de catre Prefectura, in colaborare cu Ministerul Economiei si Comertului si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Mures.
Werner Czerwinski a declarat ca se doreste infiintarea unei Asociatii a IMM-urilor din cele doua tari. Mai mult decat atat, el a declarat ca a identificat deja domenii de investitii in judetul Mures pentru oamenii de afaceri germani. Este vorba despre infrastructura, constructii si turism.
La dezbateri au participat si reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala VII „Centru”, ai Consiliului Judetean, ai Autoritatii Regionale a Vamilor – Directia Regionala Vamala Cluj. Printre temele abordate in cadrul intrunirii s-au numarat „Programul de promovare a exportului”, „Sprijinirea afacerilor in perspectiva realizarii planului de dezvoltare a judetului Mures in perioada 2007 – 2013”, „Sprijinul acordat mediului de afaceri prin Programele Operationale”, „Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice”.
Timp de cateva ore s-a discutat si despre certificarea conform standardelor internationale, a IMM-urilor si protectia mediului, despre noile reglementari legislative cu privire la siguranta alimentelor in unitatile de procesare si comercializare, tipuri de investitii sustinute prin fonduri UE si despre taxele vamale in Comunitatea Europeana.

Cele mai citite

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...
Ultima oră
Pe aceeași temă