15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialIntarziere la Marasesti

Intarziere la Marasesti

» Termenul de dare in folosinta a pasajului a fost decalat cu o saptamana.

» Edilii le-au cerut constructorilor sa faca lucrurile temeinic si sa nu se grabeasca inutil.

Deschiderea Pasajului Marasesti pentru circulatie a fost amanata cu cel putin o saptamana fata de termenul stabilit de comun acord de primarie si constructori. Nici nu se mai stie a cata amanare este aceasta, dupa ce lucrarile s-au prelungit timp de doi ani. Edilii vor ca pasajul sa fie terminat, iar lucrarile sa fie facute temeinic pentru a nu mai aparea probleme pe viitor, inainte ca acesta sa fie dat in folosinta. Desi primarul Videanu promisese, in urma cu cateva zile, ca pasajul va fi gata la termen, subordonatii sai au decis ca e mai bine ca lucrurile sa nu fie grabite, atat timp timp cat santierul nu este gata.

Probleme cu lucrarile
"Am fost in inspectie pe santier si am vazut ca au niste probleme. Le-am zis sa nu faca eforturi sa termine pana la sfarsitul lui iunie si apoi sa fie nevoiti sa o ia de la capat. Mai bine sa faca lucrurile temeinic. Deocamdata, se mai lucreaza la hidroizolatie, iar statia de pompare nu este gata in intregime", a declarat viceprimarul general Razvan Murgeanu.
Aceasta i-a indemnat pe constructori sa lucreze cu atentie la statia de pompare, astfel incat apele provenite de la ploi sa ajunga in albia Dambovitei si sa nu se mai produca inundatii in zona pasajului. In plus, muncitorii mai au de placat peretii pasajului.

Primarul e multumit
Primarul Videanu se declarase multumit de calitatea lucrarilor executate la statia de pompare a pasajului. Edilul-sef a afirmat ca la ultima ploaie puternica, care a dus la inundarea unor zone importante din Capitala, statia s-a comportat foarte bine, iar pasajul nu s-a umplut de apa, asa cum se intampla inainte de inceperea lucrarilor. Videanu a apreciat Pasajul Marasesti, unde nu se vor mai produce inundatii la fiecare ploaie mai puternica, cum se intampla la multe alte pasaje.

Soferii, enervati
Multi bucuresteni, mai ales cei care trec zilnic prin zona, sunt exasperati de ritmul lent in care se desfasoara lucrarile. "Asteptam de doi ani sa fie gata. Cei de la primarie au tot spus ca s-a intarziat, dar nu au luat nici o masura. Vin, vad si pleaca", ne-a declarat unul dintre locuitorii din zona. Oamenii spun ca i-au vazut de multe ori pe muncitori ca nu fac mai nimic. Zona e plina de praful de la santier, spre disperarea locatarilor din blocuri.

PROIECT
» Prelungire justificata

Edilii au explicat ca prelungirea lucrarilor mult peste termenul stabilit initial s-a intamplat din doua motive. Pe de o parte, a fost vina constructorilor, care au avut intarzieri inca de la inceput, apoi autoritatile au decis ca trebuie construita si statia de pompare, adica o alta lucrare, fata de cea initiala de consolidare a pasajului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Patru străini veniți în România, arestați preventiv pentru trafic de droguri

DIICOT a anunțat că patru persoane, trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, au fost reținute pentru trafic...
Ultima oră
Pe aceeași temă