13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialInspectoratul Judeţean Iaşi: Anchetă la două licee din judeţ, unde nici un...

Inspectoratul Judeţean Iaşi: Anchetă la două licee din judeţ, unde nici un elev nu a promovat bacalaureatul

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va demara o anchetă la liceele din comunele Holboca şi Vlădeni, ca să identifice motivele pentru care nici un absolvent de liceu nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, scrie NewsIn. 

„La cele două unităţi, rezultatele sunt foarte proaste. Vom face o anchetă pentru a stabili de ce s-a ajuns aici. Trebuie să vedem cu ce note au intrat elevii în clasa a noua, dar şi ce rezultate au avut pe parcursul liceului. De asemenea, vrem să vedem ce pregătire au făcut acolo profesorii”, a declarat inspectorul general Liliana Romaniuc.

În judeţul Iaşi, 41,9% dintre absolvenţii de liceu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, 4.000 de candidaţi fiind nevoiţi să reia testarea la sesiunea din toamnă.

În afară de cele două liceee din Holboca şi Vlădeni, cel mai slab procent de promovare, 1,6%, a fost înregistrat la Grupul Şcolar „Anghel Saligny” din Iaşi, doar cinci candidaţi reuşind să ia notă de trecere, în condiţiile în care, la simulare, niciun absolvent nu a promovat examenul.

În schimb, liceele de elită din Iaşi au înregistrat un procent de promovare de peste 95.

Faţă de anul 2010, promovabilitatea a scăzut cu 13 procente în judeţul Iaşi, iar, faţă de anul 2007 ,cu aproape 50 de procente, rezultatele din acest an fiind cele mai slabe din ultimii 20 de ani.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă