14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInspector şef ISCIR Bacău, reţinut de DNA pentru mită

Inspector şef ISCIR Bacău, reţinut de DNA pentru mită

Inspectorul şef de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) Bacău a fost reţinut de DNA pentru că a pretins 25 la sută din încasările unei firme de pregătire profesională, dar şi câte 400 de lei de la fiecare cursant, potrivit Mediafax.

Luni, şeful ISCIR Braşov a fost deferit justiţiei pentru fapte similare.

Marţi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava informează că efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Iulian Şugaru, inspector şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Bacău, pentru luare de mită.

Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori relevă că, în cursul lunii mai 2011, inculpatul Şugaru Iulian, în calitate de inspector şef la ISCIR – Inspecţia Teritorială Bacău, a pretins de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale care organizează cursuri de pregătire profesională, un procent de 25 la sută din încasările firmei denunţătorului cât şi câte 400 lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale. Banii au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Şugaru Iulian, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR.

La data de 25 iulie 2011, inculpatul Şugaru Iulian a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 25 iulie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 26 iulie 2011 să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

În urmă cu o zi, 25 iulie, inspectorul şef de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Braşov a fost deferit justiţiei de procurorii anticorupţie care îl acuză de primirea unei mite de aproape 40.000 de lei, potrivit DNA.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă