15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialInspector-şef al ISCIR Braşov, trimis în judecată pentru luare de mită

Inspector-şef al ISCIR Braşov, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Gheorghe Camen, inspector-şef la ISCIR – Inspecţia Teritorială Braşov, pentru luare de mită,  informează DNA, potrivit NewsIn.

Gheorghe Camen, inspector-şef la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecţia Teritorială Braşov, a cerut bani de la reprezentanţii mai multor firme, şcoli şi asociaţii pentru a aviza deschiderea unor cursuri.

El va fi judecat pentru opt infracţiuni de luare de mită, din care patru în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada 2010 – iunie 2011, Gheorghe Camen, în calitate de inspector-şef la ISCIR Braşov, a cerut sume de bani de la şapte denunţători, reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, unităţi şcolare şi asociaţii care organizează cursuri de formare profesională, pentru ca, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu să avizeze deschiderea cursurilor în meseriile care necesită autorizare ISCIR cât şi pentru ca toţi cursanţii să promoveze respectivele forme de calificare profesională.

Din banii ceruţi, inspectorul-şef a primit suma totală de 39.902 de lei, cu titlu de mită. De altfel, procurorii au stabilit că, în general, suma primită de la fiecare denunţător reprezenta câte 100 de lei pentru fiecare cursant.

În plus, în 22 iunie, Camen a primit de la unul dintre denunţători 2.000 de lei, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie. Drept urmare, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat pentru 29 de zile.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor inspectorului-şef.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Cele mai citite

Forțele israeliene emit un avertisment pentru sudul Libanului în contextul confruntărilor cu Hezbollah

Forțele israeliene au emis un avertisment adresat locuitorilor din sudul Libanului, în contextul intensificării confruntărilor armate din zonă, potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt,...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...
Ultima oră
Pe aceeași temă