50 de desene inedite semnate de Tonitza, donate Muzeului Brukenthal din Sibiu
Un caiet cu 50 de desene inedite semnate de celebrul pictor roman Nicolae Tonitza (1886-1940) a fost donat Muzeului National Brukenthal, din Sibiu, de catre colectionara Eugenia Iftodi, reputat artist plastic din Bucuresti.
Potrivit directorului general al prestigioasei institutii sibiene de cultura, Alexandru Lungu, cele 50 de desene de colectie au ajuns la Sibiu chiar in aceste zile, prin bunavointa artistei de la Bucuresti, un om de cultura trecut de 70 de ani, una dintre confidentele maestrului Ion Tuculescu, trecut in nefiinta in 1962. Lucrarile, unele dintre ele neterminate, sunt, potrivit relatarilor doamnei Eugenia Iftodi, schite ale maestrului Tonitza create in timpul si dupa o calatorie intreprinsa de pictor in zona Balcicului si in Cadrilater. Lucrarile vor fi catalogate intre celelalte 1.600.000 de piese aflate in patrimoniul Muzeului Brukenthal si prezentate publicului in cadrul expozitiilor ce vor fi organizate in cadrul muzeului de la Sibiu.
Lansare la muzeu
Astazi, la ora 13, are loc la Muzeul de Istorie a Municipiului Bucuresti lansarea volumului „Bucurestii vechiului regat” de George Costescu, aparut la Editura Capitel. Autorul, un pasionat al istoriei, sportului si aviatiei, evoca prin documente si marturii istoria Bucurestiului de unde au lasat-o alti doi monografi celebri ai capitalei Romaniei, Ionescu-Gion si C. Bacalbasa. Bogat ilustrat, scris cu nu putine notatii moralizatoare, volumul lui George Costescu ramane nu numai o lectura interesanta, dar si instructiva pentru orice iubitor al Bucurestilor.