13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024

Info

Noutatile Editurii Polirom in luna ianuarie

In luna ianuarie, Editura Polirom scoate cam 40 de titluri, acoperind o tematica diversa. Printre acestea se numara „Un fel de jurnal” de Matei Calinescu, volum ce cuprinde perioada 1973 (anul hotararii de a nu se mai intoarce in tara) – 1981, dar si al treilea volum al memoriilor lui Nicolae Breban, „Sensul vietii. Memorii III”, care aduce in discutie exilul scriitorului.
Tot in ianuarie va aparea tomul I din „Septuaginta 4”. El contine cartile poetice „Psalmii”, „Odele lui Solomon”, „Cantarea Cantarilor”, precum si „Proverbele lui Solomon” si, respectiv, „Ecleziastul”. „Odele lui Solomon” lipsesc din canonul ebraic al Bibliei. „Transilvania mea” de Sorin Mitu e o lucrare de istorie a mentalitatilor si reprezentarilor sociale, departe de abordarile traditionale, nationaliste. In aceasta luna iese si primul volum din seria de proza completa J.L. Borges, „Moartea si busola”, iar in seria „Biblioteca Polirom” vor aparea noi traduceri din Haruki Murakami, Ian McEwan, Kurt Vonnegut, Jonathan Coe si F.M. Dostoievski. Va reamintim ca luna trecuta, la Polirom a aparut „Viata, patimile si cantecele lui Leonard Cohen” de Mircea Mihaies, volum imbogatit cu 32 de poeme traduse de Mircea Cartarescu.

Ieri s-a deschis Anul Mozart

La Ateneul Roman a avut loc ieri deschiderea oficiala a Anului Mozart (1756-2006), marcata prin concertul orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, dirijata de Cristian Mandeal si avandu-l ca solist pe Takashi Shimizu. Concertul va fi reluat asta-seara, de la ora 19. In program figureaza, cum e si firesc, doar lucrari de Mozart: Simfonia nr. 29, Concertul nr. 5 pentru vioara si orchestra si, respectiv, Simfonia nr. 40.

Premiile „Cuvantul” pe 2005

Marti, 10 ianuarie, are loc la Ateneul Roman festivitatea decernarii premiilor revistei „Cuvantul” pe anul 2005. Ca in fiecare an, revista ii premiaza pe cei care in decursul unui an calendaristic au contribuit la asanarea climatului cultural romanesc.

Sa invatam engleza razand

La Editura Teora a aparut volumul English with a Key, 2 de Lidia Vianu (profesor la Catedra de engleza a Universitatii din Bucuresti, autoarea volumelor English with a Key si English with a Choice).
Cartea este o continuare a volumului English with a Key, 1 si are ca scop predarea englezei pentru cei ce doresc sa vorbeasca si sa scrie corect. Volumul e alcatuit din istorioare cu haz si multa gramatica, pe care elevii/studentii/adultii sunt invitati sa le traduca din romana in engleza (si invers), cu cheie. Cartea poate fi folosita de cei ce lucreaza fara profesor, dar si la clasa, la orice nivel. Scopul volumului este sa ajute vorbitorii de limba romana sa vorbeasca si sa scrie in engleza fluent si fara greseli.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Ungaria oferă laptopuri gratuite elevilor, în timp ce România retrage tabletele distribuite în pandemie

Ungaria derulează cu succes un program național de sprijin educațional, prin care elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc laptopuri gratuite din...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă