16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIncursiune a fortelor SUA in Siria

Incursiune a fortelor SUA in Siria

» Fortele americane au bombardat pentru prima data obiective aflate pe teritoriul sirian, raid calificat de Damasc drept o "agresiune grava".

Patru elicoptere militare americane au intrat duminica dupa-amiaza, la ora locala 16.45, in spatiul aerian sirian si au inaintat pana la aproximativ opt kilometri de granita cu Irakul, in apropierea orasului Abu Kamal, unde au bombardat cladirea unei ferme. Opt persoane, intre care patru copii si o femeie, au fost ucisi, a anuntat guvernul sirian, care a condamnat atacul si a transmis ca isi rezerva dreptul sa riposteze.

Un oficial militar american a declarat pentru AP, pastrandu-si anonimatul, ca elicopterele americane urmareau un grup de insurgenti straini din Irak care au incercat sa scape trecand frontiera in Siria. Potrivit aceleiasi surse, existau informatii ca ferma bombardata era folosita ca baza de catre o retea aflata in legatura cu Al-Qaeda, care aducea in Irak luptatori recrutati in special din Africa de Nord si din Orientul Mijlociu. Pentru ca autoritatile siriene nu iau masuri, "am luat problemele in mainile noastre", a mai spus oficialul american citat. Ambasadorul sirian in Marea Britanie, Sami Al Khiyami, a declarat ca este convins ca americanii "vanau" teroristi pe baza unor informatii false.

Casa Alba a aprobat in luna august raiduri similare din Afganistan in Pakistan, impotriva talibanilor, aminteste AP.
Datele serviciilor secrete americane arata ca 90% din insurgentii straini din Irak au ajuns in aceasta tara trecand prin Siria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă