23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialÎNCHISOARE cu suspendare pentru pilotul Tarom care a vrut să urce băut...

ÎNCHISOARE cu suspendare pentru pilotul Tarom care a vrut să urce băut la manşă

Radu Cristea, pilotul care a fost oprit în timp ce voia să urce băut la manşă pentru un zbor Tarom de la Londra la Bucureşti, a primit o pedeapsă cu închisoarea de trei luni cu suspendare, scrie Daily Mail.

Deşi pilotul a fost depistat cu o alcoolemie de două ori mai mare peste media permisă, judecătorul a decis să nu îl trimită la închisoare. Asta, după ce i s-a făcut cunoscut faptul că dacă va fi închis, Cristea îşi va pierde locul de muncă, potrivit B1.ro.

Citeşte şi Află ce designer român va crea uniformele piloţilor şi însoţitorilor de bord Tarom

Neil Fitzgibbon, avocatul pilotului, a susţinut, miercuri, în faţa instanţei britanice că Radu Cristea a băut trei pahare de vin şi nu a mai mâncat nimic până ce a adormit, cu o seară înaintea zborului. Acest lucru a dus la o prezenţă atât de mare a alcoolemiei în organismul său.

Pilotul nu ştia atunci când a ajuns la aeroportul Heathrow din Londra că avea o limită de alcoolemie depăşită. Acesta a considerat că nu este nimic în neregulă a consuma câteva pahare de vin cu o seară înainte de a pilota.

Citeşte şi Pilot Tarom, reţinut pe aeroportul din Londra pentru că a vrut să decoleze după ce a băut

Pe lângă cele trei luni de închisoare cu suspendare pilotul român trebuie să mai plătească 300 de lire sterline drept cheltuieli de judecată.

Citeşte şi Fenechiu, despre pilotul Tarom suspectat că ar fi consumat alcool: O palmă dată companiei aeriene

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă