13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialÎnceput decent pentru FC Farul Constanţa

Început decent pentru FC Farul Constanţa

Preşedintele grupării este mulţumit de startul de campionat, dar crede că se putea mai mult.

 

Cinci etape au trecut din actualul sezon al Ligii a II-a la fotbal, iar Farul se află pe locul 11, cu şase puncte acumulate. Constănţenii nu au reuşit să se impună decât o dată în cele cinci runde, au făcut trei rezultate de egalitate şi au cedat un singur joc.

Preşedintele echipei de pe litoral, Marcel Lică, a făcut o analiză a primelor cinci runde, iar concluzia este că se putea mai mult, dar nici rău nu este. „Suntem mulţumiţi de cum am început sezonul, având în vedere că lotul este lipsit de omogenitate. Mulţi jucători au venit în această vară, iar relaţiile de joc nu sunt dintre cele mai bune”, a declarat oficialul constănţean, care crede că plusurile marinarilor sunt experienţa şi banca tehnică. „Avem un lot matur, cu foartă multă experienţă, şi acest lucru ne ajută.

De asemenea, suntem mulţumiţi de felul cum se pregăteşte echipa şi de modul de abordare a jocurilor pe care îl are staff-ul tehnic”, a spus Marcel Lică. Farul a jucat trei din cele cinci meciuri în deplasare, iar golaverajul este excelent, punctele obţinute însă puteau fi mai multe. „Atacul a mers excelent în primele etape. În trei meciuri jucate în deplasare am marcat şapte goluri. Cine aude acest aspect ar crede că am câştigat de fiecare dată, însă nu a fost aşa.

Trebuia să câştigăm cel puţin două jocuri cu acest atac, două puncte sunt prea puţine pentru o astfel de forţă ofensivă”, a spus preşedintele constănţenilor, -care a oferit şi explicaţia pentru acest semieşec: „Defensiva este cel mai slab punct al nostru. Aici nu mă refer doar la fundaşi, ci la felul în care întreaga echipă face faza de apărare. Mai avem mult de lucru la acest capitol, dar cred că în cele din urmă vom reuşi să remediem şi aceste probleme”, a mai spus Lică.

În etapa următoare, Farul va juca pe propriul teren, cu Victoria Brăneşti.

Finanţele scârţâie în continuare

Chiar dacă pe teren situaţia nu este atât de tragică pe cât pare, gruparea de la malul mării se confruntă totuşi cu probleme importante. De câteva sezoane, Farul a stat foarte prost la capitolul finanţe, dar Marcel Lică spune că problemele sunt pe cale de a fi rezolvate. „Mai avem puţin şi revenim pe linia de plutire şi la capitolul financiar. Este un aspect destul de important în viaţa unei echipe, iar la noi nu a fost unul pozitiv în ultima perioadă. Sunt însă semnale bune şi cred că în curând ne vom reveni”, a spus preşedintele Farului.

6 puncte a acumulat FC Farul în primele cinci runde ale sezonului în Liga a II-a.

Cele mai citite

Olympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Yusuf Yazici, internaționalul turc în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Olympiacos Pireu, însă nu va fi eligibil pentru partida cu FCSB...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă