14.1 C
Bucureศ™ti
joi, 10 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialรŽncasฤƒrile din impozite ลŸi taxe locale, รฎn creลŸtere

รŽncasฤƒrile din impozite ลŸi taxe locale, รฎn creลŸtere

Serviciul Public de Impozite ลŸi Taxe (SPIT) Constanลฃa a contabilizat o creลŸtere de 13% a încasฤƒrilor din impozite ลŸi taxe locale aferente semestrului întâi, faลฃฤƒ de aceeaลŸi perioadฤƒ a anului precedent.

”Aceastฤƒ creลŸtere a fost generatฤƒ de modificarea cuantumului taxei de habitat, instituirea taxei pentru promovarea turismului ลŸi de asemenea de cuantumul impozitului aferent clฤƒdirilor care nu au fost supuse procedurii de evaluare”, a precizat Virginua Uzun, directorul SPIT Constanลฃa. Reamintim cฤƒ taxa de habitat a crescut de la 3 lei pe lunฤƒ, de persoanฤƒ, pânฤƒ la 10 lei pe lunฤƒ.

Totalul încasฤƒrilor din impozite ลŸi taxe colectate de la persoanele fizice ลŸi juridice este de 175.000.000, faลฃฤƒ de 153.000.000 în anul 2012. Din numฤƒrul total al debitelor, 60% din acestea au fost achitate pânฤƒ la 31 martie, cu 10% mai mult decât în aceeaลŸi perioadฤƒ a anului 2012, pentru 20% din debite au fost întocmite dosare de urmฤƒrire ลŸi executare silitฤƒ iar 20% din debite au scadenลฃa la 30 septembrie, respectiv 31 decembrie.

Reprezentanลฃii SPIT spun cฤƒ dupฤƒ primul termen scadent pentru plata impozitelor ลŸi taxelor locale, aferente semestrului I al anului 2013, în vederea recuperฤƒrii sumelor datorate, a fost emis un numฤƒr de 65.463 de somaลฃii, dintre care 54.530, reprezentând 84% din total, pentru debitorii persoane fizice, iar 10.933, reprezentând 16% din total, pentru persoane juridice.

SPIT a aplicat popriri de conturi pentru aproximativ 3.300 de debitori iar mฤƒsura sechestrului a fost instituitฤƒ unui numฤƒr de 13 debitori, din care 8 sunt sechestre asupra bunurilor mobile, iar 5 reprezintฤƒ sechestre asupra bunurilor imobile. În prezent, în evidenลฃele instituลฃiei figureazฤƒ aproximativ 120.000 de dosare de urmฤƒrire ลŸi executare silitฤƒ. Jumฤƒtate din acestea reprezintฤƒ datorii din anii trecuลฃi, iar cealaltฤƒ jumฤƒtate reprezintฤƒ restanลฃe aferente primului semestru al anului curent. Cele 120.000 de dosare de urmฤƒrire ลŸi executare silitฤƒ vizeazฤƒ aproximativ 20.000 de contribuabili.

Cele mai citite

PSD vrea excluderea CCR de la validarea candidaturilor pentru prezidenศ›iale

PSD vrea excluderea CCR din validarea candidaturilor la prezidenศ›iale dupฤƒ cazul Diana ศ˜oศ™oacฤƒ, se aratฤƒ รฎntr-un proiect de lege depus miercuri รฎn Parlament de...

Ucraina a distrus un depozit de sute de drone din sudul Rusiei

Ucraina a anunลฃat miercuri cฤƒ forลฃele sale armate au distrus un depozit adฤƒpostind cรขteva sute de drone de atac รฎn sudul Rusiei, noteazฤƒ AFP. Forลฃele...

Un accident teribil a avut loc รฎn nordul Capitalei. O tรขnฤƒrฤƒ este รฎn stare gravฤƒ

Un accident รฎngrozitor s-a produs, miercuri searฤƒ, รฎn zona de nord a Capitalei. O tรขnฤƒrฤƒ a fost grav rฤƒnitฤƒ ศ™i a fost transportatฤƒ la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ