17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecial"Inca nu am scapat de emotiile retrogradarii!"

„Inca nu am scapat de emotiile retrogradarii!”

La sfarsitul lui septembrie, cand antrenorul Viorel Hizo prelua pe FC Vaslui, echipa statea rau in clasament, ocupand penultimul loc cu doar 5 puncte dupa noua etape scurse in Liga I. A urmat, insa, un parcurs remarcabil al moldovenilor sub conducerea lui Hizo, formatia vasluiana iernand, dupa etapa a XIX-a, ultima a acestui an, pe locul 7 al ierarhiei. In cele zece runde, FC Vaslui a inregistrat sapte victorii, doua egaluri si o infrangere, adunand 23 de puncte si fiind invincibila in ultimele sapte etape. Antrenorul Viorel Hizo explica cum a reusit sa produca renasterea Vasluiului.
– Ce a stat la baza parcursului excelent al formatiei?
– Am gasit un colectiv de oameni dispusi la eforturi. Jucatorii m-au ascultat, s-au motivat exemplar si impreuna cu conducerea am format o echipa. Grupul a fost cheia succesului pentru noi. Nu este numai meritul meu.
– A scapat Vasluiul de grijile retrogradarii?
– Nicidecum. Pe noi ne-au ridicat mult cele trei victorii din deplasare. A fost o serie buna, dar nu uitam ca vom avea un retur infernal. Vin la Vaslui, Steaua, Rapid si CFR Cluj. Avem un program greu si ne trebuie si mai multa concentrare si atentie pentru a nu avea surprize.
– Cat inseamna atacantul Viorel Frunza in economia jocului echipei?
– Frunza conteaza foarte mult, a marcat 10 goluri. Dar el nu joaca singur. La victoria cu UTA, la faza golului marcat de Frunza, au contribuit si tanarul Neagu, dar si Croitoru. Despre Croitoru, pe care eu il consider unul dintre cei mai buni mijlocasi ofensivi din tara, vreau sa spun ca de la venirea mea a avut o concentrare foarte mare, s-a motivat exemplar. El era oarecum in regres, insa ma bucur ca si-a revenit.
– Mai pot fi tinuti la echipa jucatori precum Frunza sau Croitoru?
– In acest moment se poate intampla orice. Oricum in iarna vrem sa mai aducem cativa jucatori. Chiar daca pleaca Frunza sau Croitoru, vor veni altii care trebuie sa-i inlocuiasca.
– E Vasluiul ajutat de arbitrii?
– Nici nu vreau sa mai comentez. Au fost acuze din partea Timisoarei, dar pana la urma s-a demonstrat ca noi am fost defavorizati. Legat de faza penaltiului din meciul cu Craiova, s-a facut comisie la Federatie, formata din 4 arbitri, si presedintele comisiei, George N. Gherghe, o autoritate in domeniu, a spus ca am avut penalti. Se plang toti pentru ca este mai usor sa acuzi cand pierzi.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...
Ultima oră
Pe aceeași temă