18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialÎn umbra sfinţilor Vasile şi Elena (Udrea)

În umbra sfinţilor Vasile şi Elena (Udrea)

Nu cu mult timp în urmă,  Zanfir Iorguş a ieşit la rampă cu o propunere care a produs o oarecare stare de agitaţie în rândurile membrilor PDL Constanţa. Intrând în pielea mediatorului, domnul deputat s-a repezit să ia stingătorul de partid pentru a mai domoli incendiul iscat de rivalitatea crescândă dintre Maria Stavrositu şi Mircea Banias, doi posibili candidaţi la şefia organizaţiei judeţene. Ceea ce noi am numit a fi un „troc politic” suna astfel: Maria Stavrositu să rămână şefa organizaţiei municipale Constanţa, iar Banias să fie ales preşedintele filialei judeţene! Reamintesc că alegerile pentru şefia organizaţiei municipale au fost invalidate, ceea ce face ca Maria Stavrositu să fie lider doar pentru cei care o vor cu orice preţ, la nevoie, chiar şi prin încălcarea statutului! Iniţial, am crezut că întreaga poveste va rămâne la stadiul unei anecdote politice, Constanţa fiind, în această privinţă, un nesecat izvor de inspiraţie.

Constat însă că m-am înşelat, iniţiativa domnului deputat fiind de actualitate, presupun, cu avizul celor care moşesc PDL Constanţa de la centru. Pe acest subiect, a avut loc o întâlnire de taină la Mangalia, un fel de Malta, în materie de tratate şi înţelegeri pe sub masă, pentru pedeliştii constănţeni. Din informaţiile pe care le deţin, nu s-a ajuns la nici un acord concret.  Ba, dimpotrivă, spiritele s-au încins şi mai mult. În mare, condiţiile impuse lui Mircea Banias sunt de neacceptat, ceea ce ar face din el un fel de vasal al părţii adverse. Nu înţeleg de ce îi este teamă lui Zanfir Iorguş de alegeri, dumnealui fiind un neobosit susţinător al Mariei Stavrositu! În loc de întâlniri la Malta de provincie, cred că mult mai util ar fi fost ca toţi mahării partidului să pună umărul la pregătirea în bune condiţiuni a alegerilor. Altfel, s-ar putea repeta povestea de la „municipale”, subiect care tulbură în continuare apele în PDL Constanţa. O altă sursă de deranj este conflictul mocnit dintre Elena Udrea şi Vasile Blaga. Disputa dintre liderii nominalizaţi, amândoi cu antene la Constanţa, ar putea deturna sensul democratic al alegerilor.   

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă