17.8 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialÎn Regie începe lupta

În Regie începe lupta

Dacă tradiţia s-ar păstra, în acest sezon ar trebui să se impună o formaţie din Capitală. În ultimii 50 de ani, două ediţii cu 3 în coadă (43 şi 53) au fost câştigate de bucureştenele CCA şi Dinamo, apoi a venit rândul provinciei să câştige alte două ediţii (63 şi 73) prin U Craiova. Acum zece ani (ediţia 83), campionatul a fost câştigat de Steaua, care speră ca o dată cu revenirea lui Victor Piţurcă să cucerească un nou titlu.
Sezonul va fi deschis de parti¬da Sportul Studenţesc-Oţelul Galaţi, care se va disputa azi în Regie. Ultima întâlnire, de la Bucureşti, dintre cele două formaţii s-a derulat în urmă cu mai bine de patru ani, când „Gaşca nebună”, pregătită atunci de Dan Petrescu, a învins echipa de pe malul Dunării cu 4-0.

Derby-urile apar încă din startul sezonului. Chiar din prima zi ne vom delecta cu o partidă mai mult decât interesantă, în care Rapid va primi vizita Vasluiului. Ambele formaţii abordează noul sezon cu formule schimbate, atât pe teren, cât şi pe banca tehnică. „Noi suntem pregătiţi. Dacă jocul nostru va fi cel pe care mi-l doresc, nu vom avea probleme. Va fi un moment emoţionant pentru mine, fiind primul meci oficial ca antrenor la Rapid”, a spus Marius Şumudică.
Cel de-al doilea derby al rundei se va disputa mâine la Turnu Severin, unde se vor întâlni U Craiova şi CFR Cluj. De la ultima confruntare între cele două formaţii nu au trecut decât două luni şi jumătate. Ardelenii s-au impus atunci cu 3-2, după ce la pauză erau conduşi cu 2-0, victoria deschzându-le drumul către al doilea titlu din istorie, la capătul unui joc în care au existat şi acuzaţii de noncombat la adresa unor fotbalişti olteni.

Dragomir: Probleme financiare imense
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, crede că în Liga I vor fi mari probleme financiare.
Vor reuşi echipele din Bucureşti să prindă podiumul?
Mă îndoiesc. Sunt 3-4 echipe din provincie foarte tari, CFR Cluj, Vaslui, Urziceni şi Timişoara. Pe lângă aceste patru favorite în lupta pentru titlu vor intra şi Steaua, Rapid şi Dinamo.

E posibil să mai apară echipe care să se retragă?
E posibil să fie două echipe care să se retragă în plin campionat, să cedeze.

Au apărut multe schimbări de jucători pe ultima sută de metri, se vor adapta?
Până în septembrie mai e destul timp, vor mai fi şi alte transferuri.

Cele mai citite

Statele Unite mențin restricțiile privind rachetele cu rază lungă pentru Ucraina, în ciuda insistențelor Kievului

Administrația americană nu este pregătită să ridice restricțiile privind utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei, chiar dacă Kievul solicită insistent permisiunea...

Prognoză ANM pentru București: temperaturi mult mai scăzute și ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București, valabilă de sâmbătă, 14 septembrie, ora 10:00, până duminică, 15 septembrie, ora...

Beijingul acuză Berlinul de amplificarea riscurilor de securitate în strâmtoarea Taiwan

China a criticat sâmbătă Germania pentru creșterea riscurilor de securitate în strâmtoarea Taiwan, în urma trecerii a două nave germane prin această zonă sensibilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă