16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIn premiera, fara medalii

In premiera, fara medalii

» Pentru prima data in istoria participarii la Europene, delegatia de kaiac-canoe a Romaniei a revenit in tara fara ca vreunul dintre sportivii sai sa fi urcat pe podium, desi conducerea forului de specialitate fixase ca obiectiv patru medalii.

Presedintele FR de Kaiac-Canoe, Ioan Barladeanu, a recunoscut ca evolutia sportivilor romani la Europene nu s-a ridicat la pretentiile unei competitii de anvergura, dar a considerat ca nu-i o catastrofa in perspectiva Mondialelor ce vor avea loc in Canada peste sase saptamani. "In general, s-a tras bine la inceputul curselor, dar a lasat de dorit finisul. Este adevarat ca ne asteptam la rezultate mai bune, dar si-au spus cuvantul cei peste 1.000 de kilometri lipsa din pregatirea sportivilor. A fost pentru prima data cand n-am mai mers sa ne antrenam in ape calde, in Italia, Turcia sau Grecia, in perioada de iarna. Toata lumea stie care a fost situatia financiara a sportului romanesc de la inceputul anului, iar noi efectiv n-am avut de unde sa facem rost de bani pentru a pleca afara. Cred insa ca in cele sase saptamani care ne despart de Mondiale vom avea timp suficient sa ne reorganizam", a spus Ioan Barladeanu.

Seful FRKC nu a ascuns nici faptul ca noile metode de pregatire adoptate de staff-ul tehnic nu au fost inspirate. De la inceputul anului, antrenorii dinamovisti au pregatit sportivii din lotul reprezentativ de la Dinamo, tehnicienii stelisti s-au ocupat de elevii lor de la Steaua, iar la Europene au fost alcatuite echipaje mixte, stelisto-dinamoviste. "Incercarea antrenorilor (n.r. – principali au fost Ivan Patzaichin si Igor Isidor, iar secunzi Florin Popescu, Aurel Alecu si Daniel Stoian) de a alcatui echipaje noi in toate probele se pare ca nu a fost prea inspirata.

Important este ca tehnicienii au timp sa remedieze lucrurile. Noi (n.r. – conducerea federatiei) oricum nu ne putem amesteca in strategia lor de lucru pentru ca, in cazul unui esec la Mondiale, ei vor trebui sa dea socoteala. Important este ca din 12 iulie pana pe 9 august tot lotul va merge in cantonament la altitudine (n.r. – pe lacul de acumulare de la Voina, langa Campulung Muscel), unde conditiile climatice sunt foarte apropiate de cele pe care le vor avea in Canada, iar acolo se vor stabili echipajele pentru Mondiale", a adaugat Barladeanu.

» Esecul are mai multe cauze, una dintre acestea fiind lipsa banilor pentru pregatirea in ape calde din timpul iernii. Este deja de notorietate faptul ca in ianuarie si februarie federatiile sportive n-au primit deloc finantare de la bugetul de stat, motiv pentru care FRKC n-a putut programa nici un cantonament in strainatate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă