16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIn pericol dupa cinci ani de suprematie

In pericol dupa cinci ani de suprematie

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Ploiesti, a fost invinsa, in deplasare, de CSU Sibiu, cu scorul de 78-75 (38-48), in cel de-al doilea meci din cele cinci programate ale semifinalelor Diviziei A, fiind la un pas sa piarda intrarea in ultimul act al sezonului dupa ce a dominat clar competitia pe plan intern, unde a castigat ultimele cinci titluri consecutive!
La Sibiu, CSU a reusit sa conduca o buna parte din meci, intrand la prima pauza intr-un avantaj confortabil, 33-20. Tot campioana a condus si la  pauza mare, 48-38, dupa un sfert secund in care a contat experienta, dar si timorarea adversarilor, care au parut pe alocuri depasiti de miza. Gazdele nu au cedat si, pe fondul unui joc dur – Matthews a primit al doilea antisportiv in minutul 29, dupa ce l-a lovit cu piciorul pe Griffith, si a fost eliminat, Burlacu de la oaspeti, l-a faultat dur pe Kabengele si a parasit si el terenul, Carutasu a acumulat cinci greseli personale si a iesit in minutul 37 –, au preluat pentru prima oara conducerea, 74-73, cu trei minute inainte de final.

 

Cu 35 de secunde inainte de final, tabela arata 77-75. Calota a marcat o lovitura libera, 78-75, stabilind si scorul final, care face ca CSU Ploiesti, campioana en-titre, sa fie condusa cu 2-0 la general in semifinale, urmand sa fie gazda meciului trei, pe teren propriu, pe 7 mai.
In primul meci al semifinalelor, CSU Ploiesti a fost invinsa pe teren propriu de CSU Sibiu, scor 76-78. In semifinale se joaca in sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

» In cealalta semifinala, CS Otopeni a egalat la general pe Elba Timisoara, 1-1, dupa ce a invins, pe teren propriu, cu 93-72 (43-47), in meciul doi din cele cinci programate in semifinale. Principalii marcatori au fost Capusan 24 puncte si Seals 22, pentru CS Otopeni, respectiv Paltinisanu si Markovici, cu cate 15 puncte, pentru Elba.

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă