15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIn lupta pentru refacerea imaginii

In lupta pentru refacerea imaginii

Romania va fi reprezentata de un lot de 19 sportivi la editia din acest an a Campionatului Mondial de kaiac-canoe, care a debutat ieri la Darthmouth – Halifax, in Canada, urmand a se incheia pe 16 august. Competitia se anunta extrem de puternica,  la intreceri urmand a participa peste 600 de sportivi din 75 de tari.

Lacul Banook, din Noua Scotie Canadiana, nu este insa pe placul conducerii forului nostru de specialitate. "Suprafata apei este destul de mica si se concureaza dificil, deoarece se formeaza valuri mari si incomode, chiar in conditii de vreme frumoasa. Asta nu inseamna insa ca ne-am schimbat obiectivul la aceasta competitie. Lotul nostru s-a pregatit pentru a reveni in tara cu doua medalii, una in proba olimpica, alta in proba neolimpica, si nici nu concepem sa se intample altfel", a spus Ioan Barladeanu, reales in urma cu cateva zile presedinte al Federatiei Romane de Kaiac-Canoe. Atat conducerea forului de specialitate, cat si componentii lotului sunt foarte hotarati sa spele rusinea de la Campionatele Europene, care au avut loc in urma cu aproape doua luni in Germania, unde, in premiera, n-au cucerit nici o medalie.

 

Favorite in lupta pentru un loc pe podium sunt echipajele de canoe dublu formate din Bogdan Nicolae  si Constantin Popa, care vor trage pe distanta de 1.000 m (tandemul care s-a clasat pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Beijing), respectiv Ivanov Hariton si Victor Mihalache, pe 500 m. De asemenea, cu mari sanse la medalii este cotat greul – si la propriu, pentru ca are peste 100 kg, si la figurat, pentru ca este cel mai titrat component al lotului – Florin Mironcic (foto), care va concura atat la C1 – 5.000 m. cat si la C2 – 1.000 m, ambele probe olimpice. La kaiac, cu sperante la podium au plecat componetii echipajului masculin de K 4 – 1.000 m, medaliat cu argint la CE de tineret, si cel feminin de K4 – 500 m, locul al doilea la Europenele de juniori si locul patru la Mondiale, tot de juniori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă