18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"In ciuda antipatiei ce i-o port, nu voi sprijini suspendarea presedintelui"

„In ciuda antipatiei ce i-o port, nu voi sprijini suspendarea presedintelui”

– Scena noastra politica este deosebit de agitata. Cum caracterizati ultimele evenimente?

– Ce se intampla acum la noi tine de anormalitatea politica. De aceea eu privesc lucrurile dintr-o perspectiva mai personala. Cel mai condamnabil este faptul ca presedintele Romaniei cautioneaza actiunile politice ale Elenei Udrea care, in afara de mahala, este incapabila de altceva. Sunt convins ca imaginea clasei politicii, a elitei si cea a Romaniei sunt afectate de erorile pe care le-au comis atat presedintele, cat si premierul. Dar, daca in privinta biletului primului ministru putem avea in vedere si corespondenta privata intre doua persoane publice, in ce priveste biletul sefului statului acesta contine, fie si voalat, un apel pentru interesele unei societati comerciale.

– Grupul desprins din PNL, in frunte cu Teodor Stolojan, este pe cale sa realizeze un nou partid pe esichierul nostru politic. Ce sanse ii acordati PLD?

– Dupa parerea mea, aceasta este o miscare politica dirijata de la Cotroceni. Exista o diferenta intre imaginea din media, unde se arata ca unii parlamentari au parasit partidul, si situatia din teritoriu, unde practic toti liderii principali au ramas pe loc. Poate doar cu exceptia lui Ionut Popescu si a lui Mircea Cinteza. De subliniat faptul ca nici unul nu mai beneficia de suportul organizatiilor pentru un nou mandat, ceea ce poate explica gestul lor. Apoi, daca in anumite judete cum sunt Neamt, Dambovita si partial Suceava si Botosani, organizatiile judetene au fost afectate, in restul tarii nu s-a intamplat acest lucru.


– Este cazul si judetului Constanta?

– Sigur ca da. Aici ne-a parasit doar deputatul Mircea Iustian, care imi datoreaza enorm, de la postul de subprefect la cele doua mandate de parlamentar. Dar asta a fost optiunea lui si nimic mai mult. Revenind la PLD, vreau sa spun ca demersul sau politic este de neacceptat in primul rand pentru ca nu pot sa-mi imaginez un Partid Liberal afiliat la Internationala Populara.

– PSD, la care au subscris PRM si PC, tin mortis sa-l revoce pe presedintele Traian Basescu. Ce sanse credeti ca au aceste partide?

– Nu cred in reusita lor. In ciuda antipatiei pe care i-o port presedintelui, eu nu ma pot alatura formatiunilor politice amintite fie si numai pentru faptul ca Alianta D.A. exista si ea trebuie sa-si duca la bun sfarsit mandatul.


– Teodor Stolojan a afirmat ca este posibil ca PNL sa se alature PSD si atunci inlaturarea presedintelui devine aproape formala.

 

– Afirmatiile lui Stolojan ca vom colabora cu PSD sunt ale unui om bolnav de nervi care ar trebui sa mearga la Spitalul de la Palazu Mare.

– Tinand cont de toate elementele actuale, cum vedeti ca va evolua viata noastra politica?

– Situatia este incordata, dar in politica totul este posibil si, in situatia in care partile combatante vor cadea de acord asupra unui armistitiu (inclusiv Traian Basescu), atunci putem vorbi de o linistire a apelor.

– Chiar si dupa ultimele declaratii ale primului ministru Calin Popescu Tariceanu?

– Chiar.

– De curand mai multi parlamentari constanteni au hotarat sa colaboreze mai mult pentru promovarea intereselor locuitorilor judetului. Credeti in aceasta initiativa?

– Cred in ea si o sprijin. Parlamentul are obligatia sa faca legi si ele trebuie sa reprezinte nu numai populatia de la nivelul tarii, ci si pe cea din circumscriptii. Asa ca, indiferent de culoarea politica, deputatii si senatorii constanteni au obligatii mari fata de cei care i-au ales. Iar cei care fac parte din Alianta D.A., careia continui sa-i dau girul meu, cu atat mai mult, fiindca sunt la putere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă