18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialÎn China s-au marcat locuri de PARCARE mai late, ca să poata...

În China s-au marcat locuri de PARCARE mai late, ca să poata parca și șoferițele. Liniile sunt trasate cu ROZ

Femeile au probleme mai mari să parcheze decât bărbaţii, crede directorul unei parcări din China, care a desenat pe asfalt locuri de parcare cu 50% mai late pentru ele, relatează 20minutes.ch citat de Agerpres.

Locurile sunt delimitate cu linii roz, fiind mai late decât spaţiile clasice. Sunt rezervate femeilor, directorul parcării chineze observând că acestea „se încadrează cu greutate pe locurile obişnuite” sau „staţionează neglijent”. 

Noile locuri au apărut în luna martie, dar au declanşat recent o polemică pe reţelele de socializare. Directorul parcării a revenit asupra afirmaţiilor sale, declarând că locurile au fost astfel amenajate pentru „a le fi mai la îndemână conducătorilor auto femei şi a le îmbunătăţi securitatea”. 

Parcarea din Hangzou nu este însă singura din regiune şi nici din lume are a introdus locuri de parcare speciale pentru femei. În China se găsesc mai multe, dar ele există şi în Austria, Elveţia sau Germania. În unele regiuni din Germania, legile prevăd obligativitatea amenajării în parcări a unor locuri rezervate femeilor, aproape de intrare, pentru a evita colţurile întunecoase. Aceste prevederi au nemulţumit conducătorii auto bărbaţi, care s-au considerat discriminaţi. De fapt ei nu pot fi amendaţi dacă parchează pe locurile pentru femei, fiindcă acele locuri nu au statutul celor pentru persoane cu dizabilităţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tiberiu Bălan revine la Universitatea Cluj ca antrenor al echipei de tineret!

Fostul fotbalist se întoarce la clubul care l-a format, fiind optimist în privința potențialului său ca antrenor și al clubului în general. Tiberiu Bălan, fost...

UTA Arad l-a transferat pe portughezul Ze Pedro, crescut la academia lui FC Porto

Arădenii au adus o nouă extremă stângă în lot, în speranța de a îmbunătăți performanțele echipei în Superligă. UTA Arad a anunțat recent transferul jucătorului...

Noaptea Companiilor, debut de succes în București: Peste 2.000 de participanți atrași în două zile

Prima ediție a târgului neconvențional de joburi Noaptea Companiilor organizată la București pe 16-17 octombrie a atras peste 2.000 de participanți, confirmând așteptările organizatorilor. Evenimentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă