10.7 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSpecialÎn acest an evităm destinaţiile clasice. Top 7 regiuni turistice pentru 2013

În acest an evităm destinaţiile clasice. Top 7 regiuni turistice pentru 2013

Nu vom realiza un top al ţărilor anului 2013 în turism, ci vom vorbi despre acele regiuni turistice pe care Lonely Planet le recomandă tuturor celor care-şi doresc o vacanţă de vis. Şi nu vom merge la Roma, la Paris sau la Barcelona. Lumea turistică este mult mai amplă, mai ales dacă nu ne vom limita la destinaţiile europene.

Marea Interioară, Japonia

Japonia turistică este reprezentată de Tokyo, Kyoto şi Muntele Fuji. De aceea, noi vă iertăm dacă nu aţi auzit niciodată de Marea Interioară a Japoniei. Cele mai multe insule din această vastă intindere de apă nu se află pe nici o listă cu obiectivele turistice pe care vizitatorii trebuie neapărat să le bifeze pe tărâmul nipon. Şi e de înţeles: insulele sunt destul de izolate, iar Tokyo este acel gen de oraş pe care l-aţi putea vizita chiar şi două luni, fără să epuizaţi tot ceea ce vă poate oferi în materie de turism. Însă insulele din Marea Interioară vă pot oferi tot ceea ce are Japonia mai frumos şi mai curat, la pachet cu tradiţiile japoneze care sunt, încă, la ele acasă. Despre astfel de locuri aţi citit în cărţi.

Chachapoyas şi Kuelap, Peru

Situat în nordul Anzilor Peruvieni, oraşul montan Chachapoyas este mic, liniştit şi situat la o altitudine care vă va aminti de excursiile la munte la peste 2.200 de metri. Însă micul centru agricol din Anzi stă pe unele dintre cele mai uimitoare bogăţii culturale şi naturale ale ţării. Vorbim aici despre o vale presărată cu ruine incaşe, mormântul lui Karajia şi una dintre cele mai înalte cascade din lume. Glorioasa izolare a regiunii este pe cale să apună. În ultimii ani, guvernul din Peru a investit masiv în infrastructură pentru a exploata potenţialul turistic al zonei.

Yukon, Canada

Vasta şi puţin populata regiune canadiană nu poate fi cu adevărat apreciată decât de către cei care merg şi se bucură de câteva zile în sălbăticie. Deşi puţine regiuni din lume se pot lăuda cu faptul că au rămas neschimbate în ultimele zeci de ani, schimbarea pare să fi intervenit în forţă în Yukon. Între anii 1896 şi 1899 a avut loc celebra goană după aur, denumită Klondike Gold Rush, timp în care peste 100.000 de oameni au încercat să ajungă în regiunea Klondike din Yukon pentru a se îmbogăţi. La destinaţie nu au ajuns decât aproximativ 40.000 de oameni şi doar 4.000 de aventurieri şi-au atins scopul. În prezent, în Yukon veţi întâlni, în medie, un om la aproximativ 14,2 km pătraţi, însă bogăţia în minerale a regiunii atrage noi întrepinzători dornici să exploateze pustietatea pentru a-şi creşte cifrele de afaceri cu zeci de milioane de dolari. Dacă vă imaginaţi, însă, că vă veţi plcitisi în Yukon, vă înşelaţi. Infrastructura canadiană este de invidiat, toate punctele de interes turistic sunt la îndemâna oricui, iar peisajele îţi taie respiraţia.

Palawan, Filipine

Regiunea Palawan este compusă din mii de insule şi insuliţe lovite de valuri şi este mărginită de 2.000 de km de coaste curate şi nepopulate. Până acum, minunile naturale din Palawan au fosta dmirate doar de către aventurierii cu rucsacurile în spinare, însă liniştea sublimă din această regiune filipineză nu va mai dura mult. Traseele deschise de către pionierii aventurieri vor deveni, curând, suprapopulate, iar companiile aeriene din regiune se gândesc, deja, să exploateze potenţialul turistic al zonei prin deschiderea unor rute care să lege diferite puncte din Palawan de capitala ţării. Deja veţi putea găsi, în unele părţi ale frumaosei regiuni filipineze, ceea ce aţi putea întâlni în Ko Samui sau Bali, îsnă la preţuri mult mai mici. Singurul inconvenient pentru turiştii din România este preţul unui bilet de avion dus-întors de la Bucureşti la Manila, care începe de la 885 de euro de persoană.

Marsilia, Franţa

Oraşul-port Marsilia este una dintre cele două capitale europene ale culturii în 2013, alături de oraşul slovac Kosice. Marsilia a fost trecută cu vederea în ultimii ani de către turiştii aflaţi în căutarea câmpurilor de lavandă şi a delicioaselor vinuri din Provence, însă pitorescul şi milenarul oraş francez este gata să renască în ochii potenţialilor vizitatori printr-o rebranduire care se află în plin avânt.

Irlanda

Deşi pare greu de crezut că turismul în Irlanda a mai păstrat loc pentru îmbunătăţiri, micul, dar arhi-cunoscutul stat european se află în plin avânt turistic. „Aproape că vorbim despre o competiţie în care fiecare judeţ, oraş sau sat încearcă să atragă atenţia turiştilor prin diferite evenimente”, a declarat preşedintele executiv de publicitate şi comunicare al agenţiei Tourism Ireland, Bernard McMullan. Peste 2.000 de evenimente au fost planificate, deja, pentru acest an în Irlanda, conform site-ului news.com.au.

 Myanmar

Atunci când ne referim la Myanmar, nu putem vorbi despre o anumită regiune turistică, de aceea preferăm să ne referim la întreaga ţară. Vizita preşedintelui american Barack Obama în Myanmar (fostă Burma) de la sfârşitul anului 2012 a atras atenţia asupra unei ţări care, practic, nu exista pe harta turistică a lumii până în urmă cu câţiva ani. Conform specialiştilor în turism, Myanmar este o ţară foarte atractivă pentru acei turişti care au văzut, deja, lumea şi se află în căutarea unei noi regiuni care să le ofere surprize plăcute. Multe companii, în special americane, au adăugat Myanmar pe listele circuitelor turistice, ceea ce transformă Myanmar într-o ţară aflată în plin vânt turistic. Iar posibilităţile de dezvoltare sunt incredibile.

Cele mai citite

Prima de risc a României, cea mai ridicată din regiune: aproape 200 de puncte de bază

România continuă să aibă cea mai mare primă de risc din Europa Centrală și de Est, situându-se aproape de 200 de puncte de bază,...

Benjamin Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marți, în timpul unei vizite în Gaza, că Hamas nu va conduce enclava palestiniană după încheierea războiului și...

Ianis Hagi ar putea rămâne la Rangers! Philippe Clement, aproape de demitere

Antrenorul belgian Philippe Clement este în pericol să fie demis de la Rangers, după un început dezamăgitor de sezon, iar acest scenariu ar putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă