13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialImporturi masive de masini second-hand

Importuri masive de masini second-hand

» In fiecare luna, in Constanta se vand cateva sute de autoturisme.
» Intermediarii pot ajunge la un profit extrem de convenabil.

 

Strazile constantene sunt din ce in ce mai pline de masini expuse catre vanzare. Pe bulevardul Tomis, in zona Salii Sporturilor putinele autoturisme, al caror afis in geam inceaca sa convinga potentialii cumparatori, reprezinta doar un mic pas catre adevarata "expozitie" ce urmeaza. In zona Brotacei, de cativa ani incoace, pe o raza de 100-150 de metri, tot mai multe autovehicule de mana a doua stau expuse in cautare de proprietari. Zilnic, o gama variata de autoturisme alcatuiesc un targ neconventional din care doritorii isi pot achizitiona, in functie de preferinte, exponata pe care o prefera. Fenomenul masinilor second-hand aduse din strainatate a luat amploare, dupa ce integrarea in Uniunea Europeana permite oamenilor trecerea granitei fara probleme. "Afaceristii" constanteni prefera Germania, ca tara din care sa aduca autovehiculele, mai ales pentru ca acolo este cea mai ieftina piata din domeniu. "Masina este Euro 3 din 2000, am dat pe ea 3000 euro, plus taxa de prima inmatriculare, care ajunge la 1200 euro si vreau pe ea 5.950 euro", a declarat Valentin P., vanzator. Pentru ca targul de masini de duminica s-a mutat in afara orasului, alte cateva zeci de autoturisme sunt parcate, chiar cu o zi inainte, pe trotuarul din fata fostului "bazar". Constantenii au de unde alege, atata timp cat, intreg orasul este acaparat de diverse oferte, pe gustul si buzunarul tuturor.

 

consecinte
» Preturi

Pe traseul liniilor 42, 43, poti admira, de o parte si de alta a bulevardului, o multime de masini date spre vanzare. Gama variaza in functie de marca, iar pretul porneste de la cateva mii de euro si ajunge la ordinul zecilor de mii.
Zona cea mai impanzita de astfel de masini este cea de la Brotacei. "Negustorii" refuza sa-si schimbe parcul auto motivand ca vor ramane fara clienti. Persoanele care sunt interesate sa-si achizitioneze o masina s-au obisnuit cu aceste locatii improvizate de ani de zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă