34.4 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSpecialImpact "a lucrat" Oncos-ul pentru "U" Cluj

Impact “a lucrat” Oncos-ul pentru “U” Cluj

– Compania Impact a anuntat, ieri, ca va cumpara singura pachetul majoritar de actiuni la "U" Cluj, dupa ce, cu o seara inainte, s-a lepadat "de partenerii" de la Oncos.

Compania Impact va deveni, aproape sigur, noul actionar majoritar al echipei Universitatea Cluj. Firma bucuresteana a oferit, ieri, suma de sase milioane de lei pentru 40% din cele 55% de actiuni detinute de Consiliul Local la proaspata retrogradata in Liga a II-a. Astfel, pe langa cele 12% din actiuni pe care le detine, in acest moment, la "U" Cluj, Impact va ajunge la 52% si va avea controlul deplin asupra echipei. Interesant este ca, desi firma omului de afaceri Dan Ioan Pop trebuia sa preia controlul Universitatii in tandem cu cei de la Oncos, acest lucru nu s-a mai produs. Ieri, la finalul Adunarii Generale a Actionarilor, desfasurata in biroul primarului Emil Boc, acesta a declarat ca nu a primit nici o oferta din partea firmei Oncos, desi cele doua companii trebuiau sa puna pe masa o suma comuna.

 

Motivul a fost dezvaluit, pentru Romania libera, de catre Radu Constantea, reprezentantul firmei clujene Oncos in actionariatul Universitatii. "Nu am mai propus nici o oferta, pentru ca cei de la Impact ne-au anuntat ca vor sa preia singuri pachetul majoritari de actiuni. Totul era stabilit de cateva saptamani, vorbeam si analizam ce era de facut, iar aseara (n.r.-marti seara) reprezentantii celor de la Impact au spus, practic, ca nu mai au nevoie de noi. Consider ca este lipsit de fair-play ce au facut dansii, insa asta e legea pietei, a fost alegerea lor si nu avem ce face", a declarat, mahnit, Constantea.
Totusi, aceasta "lucratura" a celor de la Impact nu va schimba prea mult planurile Oncos-ului, care va continua langa Universitatea. "Nu mai este nici o sansa sa mai colaboram cu Impact la sefia lui "U". Vom ramane cu procentele de actiuni pe care le avem (n.r.-15%) si o sa ajutam echipa atat cat vom putea. Nu ne-am gandit sa ne retragem din actionariat, pentru ca suntem de ceva timp aici si iubim prea mult acest club pentru a face asta", a completat Radu Constantea.

PROCEDURA
Decizia firmei Impact de a oferi sase milioane de lei pentru 40% din actiuni va fi analizata de catre Comisia Buget-Finante, condusa de Ovidiu Turdean. Maine va avea loc sedinta Consiliului Local, iar in cadrul acesteia se va hotara daca Impact a primit unda verde pentru a prelua Universitatea sau vor mai avea loc alte negocieri pe aceasta tema. "Inca nu suntem proprietarii clubului. Daca vom ajunge, totusi, in aceasta postura principala problema va fi investirea intr-un centru de copii si juniori", a spu Mihai Dragutoiu, reprezentantul Impact.

Cele mai citite

Consultările pe data alegerilor prezidențiale s-au încheiat la Palatul Victoria. Urmează comunicarea deciziei finale

După ce în ziua de luni, 1 iulie, reprezentanți ai USR, UDMR, AUR, PUSL, SOS România, Grupului Minorităților Naționale din Camera Deputaților au participat...

EURO 2024: Portugalia-Slovenia(0-0) s-a decis la penalty-uri 3-0

Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile de finală de la Euro 2024. A fost 0-0 cu Slovenia la finalul reprizelor de prelungire, 3-0 la...

Ca să nu mai aibă ei emoții decât legate de meci, politicienii de pe Dâmbovița au pus mână de la mână să-i ia lui...

Ilustrație: Marian Avramescu Ca să nu mai existe emoții pentru figurile politice importante de pe Dâmbovița că pot pleca și cu un dosar ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă