6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialImigranţii români şi bulgari le fac viaţa amară britanicilor. Vezi de ce

Imigranţii români şi bulgari le fac viaţa amară britanicilor. Vezi de ce

Unul din şapte imigranţi români şi bulgari din Marea Britanie cer ajutoare sociale de la stat în primii doi ani de cum au pus piciorul pe pământ englezesc. În plus, imigranţii mai vin însoţiţi şi de copii, de regulă cel puţin trei sau patru, ceea ce îi îngrijorează pe britanici, arată mai multe rapoarte secrete, care dezvăluie impactul imigraţiei asupra Marii Britanii în guvernarea laburistă.

Unul dintre aceste rapoarte face referire la efectele imigraţiei din România şi Bulgaria asupra sistemului social britanic, relatează Mediafax, care citează Sunday Express.

Deosebit de problematic este un raport privind impactul imigraţiei din România şi Bulgaria, devenite membre UE în 2007, care demonstrează efectele acesteia asupra sistemului de beneficii sociale.

Documentul arată că un sfert dintre imigranţii veniţi din aceste ţări au un „nivel de educaţie scăzut” şi că cel mai probabil au patru sau mai mulţi copii.

În prezent ei nu mai pot cere beneficii sociale până nu muncesc un an în Marea Britanie, dar cercetătorii au descoperit că timp de doi ani de la sosire unul din şapte solicita beneficii sociale.

Studiile efectuate, care au costat peste 165.000 de lire sterline în perioada guvernării laburiste, au fost suprimate deoarece miniştrii erau deranjaţi de concluzii. Rapoartele arată că imigraţia a crescut net la 178.000 de persoane pe an în această perioadă. Acestea arată, de asemenea, că precedentul Guvern a păstrat tăcerea inclusiv asupra proiecţiilor privind creşterea numărului populaţiei.

Un raport al Institutului Naţional de Studii Economice şi Sociale arată că relaxarea normelor privind imigraţia în guvernarea laburistă a încurajat numeroşi străini să se mute în această ţară. Dintre aceştia, 44 la sută au fost atraşi de schimbările acestei politici şi de „relativa deschidere” a Marii Britanii, 23 la sută au venit să li se alăture rudelor şi 30 la sută au venit ca o consecinţă directă a extinderii UE.

Studiile arată, de asemenea, că 94 la sută dintre imigranţi provin din India, Pakistan şi Bangladesh sau din ţările sărace din Europa de Est, cum ar fi Polonia, Lituania sau Slovenia. Un total de 43 la sută dintre imigranţi susţin că au venit în Marea Britanie să muncească, 26 la sută vor să studieze, iar 18 la sută au venit să locuiască cu rudele.

Cele mai citite

Călin Georgescu susținut în campania pentru prezidențiale de o firmă rusească care s-a ocupat și de Putin și Medvedev

O reţea rusă de influenţare activă în Franţa şi Germania în timpul pandemiei Covid-19 a fost utilizată şi în perioada premergătoare alegerilor recent anulate...

Interes major pentru Autostrada Litoralului: 11 companii în competiție pentru contractul de miliarde

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că lucrările vor fi realizate la standarde europene, proiectul fiind finanțat din fonduri europene și de la bugetul...

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...
Ultima oră
Pe aceeași temă