21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIgaş s-a întâlnit la Salzburg cu miniştrii de Interne bulgar şi sârb

Igaş s-a întâlnit la Salzburg cu miniştrii de Interne bulgar şi sârb

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a avut miercuri, în marja Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, ce se desfăşoară la Pravets, în Bulgaria, întâlniri bilaterale cu omologul bulgar, Tsvetan Tsvetanov, cât şi cu cel sârb Ivica Dacic, potrivit Mediafax.

În cadrul întâlnirii bilaterale româno-bulgare, cei doi miniştri au discutat aspecte de interes comun în domeniul afacerilor interne şi al colaborării interministeriale din perspectiva eforturilor depuse pentru atingerea obiectivului de aderare a celor două state la spaţiul Schengen.

Miniştrii au discutat despre cooperarea poliţienească operativă dintre structurile cu competenţe ale ministerelor de interne român şi bulgar, în context fiind subliniate rezultatele bune şi eforturile comune depuse pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a criminalităţii transfrontaliere.

„În spiritul bunei colaborări avute pe durata sezonului estival, când au fost dispuse măsuri comune de siguranţă pentru turiştii români şi bulgari, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a propus trimiterea unor poliţişti în staţiuni montane pe durata sezonului de iarnă, acest aspect urmând a fi concretizat în perioada imediat următoare”, precizează MAI.

Potrivit sursei citate, măsura are în vedere creşterea gradului de siguranţă în staţiunile montane din Bulgaria frecventate de cetăţeni români şi, în mod special, eficientizarea măsurilor de prevenire printr-o prezenţă activă a oamenilor legii.

Totodată, în cadrul întâlnirii bilaterale româno-sârbe, cei doi miniştri au discutat aspecte legate de cooperarea poliţienească şi modalităţi de îmbunătăţire a serviciilor de siguranţă oferite cetăţenilor din cele două ţări.

În acest context, cei doi demnitari au fost de acord ca, la nivelul instituţiilor pe care le reprezintă, să se depună eforturi pentru ca, în perioada următoare, să fie operaţionalizat Punctul de contact Porţile de Fier I, precum şi Punctul de trecere Porţile de Fier II.

 

Cele mai citite

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...
Ultima oră
Pe aceeași temă