34.4 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSpecialICIM Arad, regina baschetului feminin

ICIM Arad, regina baschetului feminin

– Echipa aradeana a castigat, in acest sezon, al optulea titlu de campioana a Romaniei, dupa o finala cu emotii impotriva celor de la CSS Sfantu Gheorghe.

Echipa de baschet feminin BC ICIM Arad aproape ca se confunda cu baschetul feminin romanesc din ultimul deceniu. Galben-albastrele au castigat, la finalul sezonului 2007-2008 al optulea titlu din istorie. De remarcat ca sapte dintre acestea au venit doar in decursul ultimilor 10 ani, iar primul a fost obtinut acum 14 ani. Ultimul titlu a fost, probabil, cel mai greu de cucerit dintre toate de pana acum. Inceputul sezonului nu dadea senzatia ca fetele antrenate de Adrian Budurean se pot impiedica de vreo adversara. Cu atat mai mult cu cat, in etapa a treia, au invins, chiar in deplasare, pe CSS Sfantu Gheorghe, singura formatie care parea a putea pune probleme aradencelor. Acestea au incheiat, de altfel, turul cu 11 victorii din tot atatea posibile si principala problema era doar diferenta de scor cu care se termina meciurile in care evolua ICIM-ul. Returul a inceput la fel de bine pentru septupla campioana nationala, care a obtinut doua victorii consecutive.

 

In etapa a 13-a, insa, echipa care avea sa termine pe locul doi acest sezon, CSS Sfantu Gheorghe a dat lovitura chiar in Sala Polivalenta din Arad, scor 89-63. Pana la final, ICIM-ul nu a mai pierdut, insa, nimic, iar fetele pregatite de Adrian Budurean se pregateau pentru ultimul obstacol inaintea terminarii sezonului, meciurile din play-off. Dupa ce au trecut la pas de CSM U Oradea si BC Teleorman Alexandria, aradencele au dat piept cu CSS Sfantu Gheorghe, singura echipa care le-a invins in sezonul regulat. Cu un meci in plus de jucat pe teren propriu, ICIM-ul nu a apasat la maxim pe acceleratie, iar acest lucru ar fi putut-o costa. Moore si compania au castigat foarte greu primele doua meciuri disputate pe teren propriu, iar urmatoarele doua de la Sfantu Gheorghe le-au pierdut foarte usor.

 

Astfel, s-a ajuns la meciul decisiv in care galben-albastrele si-au adus aminte de forma avuta in sezonul regulat si nu le-au dat nici o sansa baschetbalistelor din Covasna, 68-43. ICIM Arad si-a trecut in palmares cel de-al optulea titlu si asteapta partidele din cupele euro-pene, pentru a-si demonstra valoarea in fata celor mai bune echipe de pe continent.

PLECARI
Nu mai putin de opt baschetbaliste aradence sunt la final de contract cu echipa din Vestul tarii. Dintre acestea, se pare ca doar lui Shenna Moore ii va fi reinnoit angajamentul, principala marcatoare a echipei in acest sezon. Astfel, Suzana Milovanovic, Maria Kovacic si Dragana Zoric nu vor mai reveni sub maieul galben-albastru la inceputul campionatului viitor, desi cele trei jucatoare au avut un aport important la castigarea campionatului. Tehnicianul Adrian Budurean, caruia i-a expirat tot in aceasta vara contractul, a fost, insa, reconfirmat in functie.

Cele mai citite

Zeci de mii de elevi nu vor Bac

Examenul național de bacalaureat înregistrează recorduri an de an la capitolul absenteism al elevilor. Prima probă scrisă a examenului maturității din acest an a...

Marcel Ciolacu continuă maratonul consultărilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, continuă marți dimineață maratonul consultărilor cu liderii principalelor formațiuni politice din țara noastră, având ca scop stabilirea datei la care...

MF și ANAF lansează aplicația de monitorizare GPS e-Transport

Ministerul Finanțelor (MF) și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță finalizarea aplicației e-Transport, prin intermediul căreia sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul național...
Ultima oră
Pe aceeași temă