21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialICIM Arad. echipă europeană

ICIM Arad. echipă europeană

Formaţia arădeană de baschet feminin a câştigat Liga Europei Centrale după ce s-a impus în toate cele opt meciuri ale competiţiei.

BBC ICIM Universitatea „Vasile Goldiş” Arad a scris istorie pentru baschetul feminin românesc. Formaţia pregătită de Stacey Nolan a câştigat Liga Europei Centrale, primul trofeu european al baschetului feminin românesc, indiferent că a fost vorba de echipe de club sau de naţională. Performanţa arădencelor este cu atât mai notabilă cu cât ICIM a cucerit acest trofeu doar prin victorii. După ce şi-a distrus adversarele din grupe, acolo unde a câştigat şase meciuri din şase, galben-albastrele s-au impus şi în cele două partide din cadrul Final Four-ului găzduit la finalul săptămânii trecute de Sala „Victoria”. După un succes, sâmbătă, contra celor de la Kara Trutnov, 74-59, româncele s-au umplut de glorie în urma finalei cu formaţia din Slovacia, Bernaco Presov.

Vor şi Eurocup

Chiar dacă, la pauză, scorul a fost egal, 32-32, vicecampioana României s-a mobilizat în a doua jumătate a meciului şi a câştigat, la final, la 12 puncte diferenţă, 62-50. Astfel, în faţa a 1.500 de suporteri entuziasmaţi, Monica Brosovski şi colegele au ridicat deasupra capului mult aşteptatul trofeu european. „Este un moment unic în cariera mea şi mă bucur pentru tot ce am realizat până acum. Este primul trofeu european pe care l-am câştigat şi vreau să felicit fetele şi publicul pentru acest lucru. Acum ne gândim doar la trofeele interne, pentru că vrem să câştigăm titlul şi să participăm, mai apoi, în Eurocup. Cred că este o competiţie mai accesibilă pentru noi decât Euroliga”, a declarat tehnicianul arădencelor, Stacey Nolan, o afirmaţie care a contrazis-o pe Carmen Tocală, preşedintele federaţiei de baschet, care era încrezătoare că Aradul va merge în Euroligă la anul, competiţia supremă a Europei.

ICIM se află pe locul doi în clasamentul Diviziei A1, la trei puncte de liderul CSM Satu Mare, dar cu un meci mai puţin disputat.

ICIM, spaima Europei Centrale

ICIM Arad a fost în grupa B din Liga Europei Centrale, alături de două echipe din Cehia, Valosun Brno şi Slovanka MB, dar şi de Flying Viena, din Austria. După ce s-a impus în toate cele şase meciuri, arădencele au trecut, în semifinale, de Kara Trutnov, din Cehia, pentru ca în finală să învingă o altă echipă din Slovacia, Bernaco Presov. Astfel, româncele au învins trei echipe din Cehia, una din Austria şi una din Slovacia pentru primul trofeu european din istoria baschetului românesc feminin.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă