17.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialICCJ judecă vineri recursul în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a...

ICCJ judecă vineri recursul în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie judecă vineri recursul în dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, Nicolae Popa.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, în iunie anul trecut, toate apelurile formulate în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu de favorizare a lui Nicolae Popa, astfel că omul de afaceri rămâne cu condamnarea de doi ani cu executare dispusă de Tribunalul Bucureşti, hotărârea poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

La ultimul termen de judecată al apelului, avocaţii au cerut achitarea celor trei sau casarea deciziei Tribunalului Bucureşti şi trimiterea dosarului la Judecătoria Buftea pentru rejudecare.

Sorin Ovidiu Vîntu a arătat în faţa instanţei că acest dosar a fost instrumentat „total neprofesionist” şi că există informaţii incomplete, unele provenind chiar de la SRI. În acest context, Vîntu a declarat că vorbea foarte mult cu Nicolae Popa la telefon, căruia îi spunea „Viorel” şi că de mai multe ori a încercat să-l convingă să revină în ţară pentru redeschiderea dosarelor în care a fost judecat şi condamnat.

În 2 octombrie 2012, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la doi ani de închisoare cu executare, pe Octavian Ţurcan la un an de închisoare cu suspendare şi pe Alexandru Stoian, şoferul lui Vîntu, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cele mai citite

A murit Johan Neeskens! O legendă a fotbalului olandez se stinge la 73 de ani

Fostul fotbalist și antrenor olandez Johan Neeskens a decedat pe 7 octombrie 2024, lăsând în urma sa o carieră impresionantă în fotbalul internațional. Johan Neeskens,...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Debut pe plus la BVB, cea mai mare creștere din septembrie anul trecut

Titlurile BRD, Transelectrica și Antibiotice Iași, în topul tranzacțiilor Toţi indicii locali au început săptămâna pe plus. Indicii care includ fostele SIF-uri şi Fondul Proprietatea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă