21.2 C
București
vineri, 6 septembrie 2024
AcasăSpecialIaşiul ar putea deveni Oraş European al Sportului

Iaşiul ar putea deveni Oraş European al Sportului

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan a declarat, duminică, că Iaşiul îşi va depune candidatura, săptămâna viitoare, pentru statutul de Oraş European al Sportului în 2012, capitala Moldovei fiind singura localitate din ţară care ar putea obţine această recunoaştere, transmite NewsIn.

Potrivit lui Ivan, anual sunt desemnate între trei şi cinci oraşe, pentru 2012 fiind înscrise localităţi din Germania, Italia, Spania sau Irlanda. Pe lângă oraşe europene ale sportului, în fiecare an este aleasă şi o Capitală Europeană a Sportului, în anul 2012 urmând a fi Istanbul, unul dintre principalele criterii pentru o astfel de recunoaştere fiind o populaţie de cel puţin 500.000 de locuitori.

„Dosarul de candidatură va fi depus săptămâna viitoare la Bruxelles, iar, la începutul lunii iulie, o comisie de evaluare se va deplasa la Iaşi. Desemnarea ca Oraş European al Sportului este o oportunitate foarte mare şi un mare pas înainte pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2020”, a declarat şeful eurodeputaţilor PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan.

Social-democratul a adăugat că desemnarea ca Oraş European al Sportului ar creşte notorietatea Iaşiului, care va contribui la dezvoltarea economică a municipiului prin atragerea investitorilor români şi străini, dar şi prin fonduri suplimentare de la bugetul de stat.

Ivan a precizat că oraşele înscrise în competiţie vor fi evaluate pe perioada verii, iar, cel mai probabil, în toamna acestui an vor fi anunţate localităţile câştigătoare.

Iniţiatorii proiectului au pregătit sute de competiţii sportive care se vor desfăşura în anul 2012 sub patronajul Comisiei Europene, în cazul în care Iaşiul va fi desemnat Oraş European al Sportului. Astfel, în fiecare lună a anului următor vor avea loc concursuri şi activităţi în toate sectoarele sportive.

Cele mai citite

Bursa de Valori București a devenit în ultimul an una dintre cele mai performante piețe de capital de la nivel mondial

Bursa de Valori București (BVB) s-a afirmat recent ca una dintre cele mai performante piețe de capital la nivel global, conform unui raport al...

S-a aflat lotul pentru meciul cu Kosovo! Doi jucători excluși de Lucescu

Mircea Lucescu a ales lotul de 23 de jucători pentru meciul cu Kosovo. Mircea Lucescu a stabilit lotul de 23 de jucători pentru meciul din...

Primarul matematician calculează excesul de cunoștințe din școli: oboseală pe banda rulantă

Ecuația educației românești, explicată de Nicușor Dan care spune că elevii obosesc de prea multă carte Fost olimpic la matematică, primarul Capitalei afirmă că, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă