18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIanukovici anunţă, marţi, o nouă conferinţă de presă

Ianukovici anunţă, marţi, o nouă conferinţă de presă

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici urmează să suţină o conferinţă de presă marţi, la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, a anunţat o sursă apropiată de anturajul său citată de agenţii ruse, relatează AFP, conform Mediafax.

Citeşte şi: Putin le-a spus lui Cameron şi Merkel că alipirea Crimeei respectă legile internaţionale

„Ora şi locul vor fi precizat mai târziu”, a declarat această sursă, fără să ofere alte detalii.

Fostul preşedinte prorus, refugiat în Rusia şi destituit de către Parlament la 22 februarie, a mai susţinut o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, la 28 februarie.

Citeşte şi: AFP: Cel puţin patru activişti ucraineni sunt reţinuţi în Crimeea

 

 

 

Anumite publicaţii ruseşti au anunţat, ulterior, că Ianukovici, nevoit să fugă în Ucraina în urma unei mişcări de contestare care a durat aproximativ trei luni, ar fi suferit un accident cardiac şi ar fi spitalizat la Moscova. Aceste zvonuri nu au fost confirmate.

 

La 28 martie, la Rostov-pe-Don, unde şi-a făcut pentru prima dată apariţia în mod public după ce a fost destituit, Ianukovici a declarat că el este în continuare şeful statului ucrainean.

 

„Nimeni nu m-a răsturant (de la putere). Am fost obligat să părăsesc Ucraina din cauza unei ameninţări directe la adresa vieţii mele şi a apropiaţilor mei”, declara el în acea conferinţă de presă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă