11.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecial"I-a spus că sunt virgină şi că mă dă pentru suma de...

„I-a spus că sunt virgină şi că mă dă pentru suma de 1000 de dolari”. Vezi motivele arestării lui DInu Damaschin, „tătăl adoptiv” al Monicăi Gabor – Columbeanu

Reţeaua lui Dinu Damaschin ademenea fete frumoase, în special minore, cărora li se promitea o carieră de fotomodel, dar care, în cele din urmă, erau obligate să se prostitueze. Printre victime s-a numărat şi Monica Gabor, fostă Columbeanu.

Dinu Damaschin a fost arestat alaturi de complicii sai Eugen Mereuta si Claudiu Ciuca pentru ca ademenea minore frumoase cu promisiunea ca le va asigura cariere de fotomodele, dupa care le obliga sa se prostitueze. Intre victimele lui Damaschin s-a aflat si Monica Gabor-Columbeanu. Virginele erau vandute interlopilor contra 1000 de euro bucata, sustin procurorii in actele de inculpare.

Monica Gabor – Columbeanu a fost traficata de Dinu Damaschin in 2003, pe cand avea 16 ani. Dupa aproape un an ea a reusit sa scape si a facut plangere penala, insa atunci procurorii au considerat ca nu sunt suficiente probe pentru a-l pune sub invinuire pe Damaschin. Ulterior, o alta victima a retelei a reusit sa scape si a facut plangere, iar anchetatorii au atasat dosarul Monicai Gabor ca proba de continuitate a infractiunilor exploatare sexual. Procurorii i-au supravegheat operativ pe Damaschin si p e complicii sai ( filaj, interceptari si investigatori sub acoperire), si i-au retinut. Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bacau. Damaschin a intrat in greva foamei, sustinand ca ar fi vorba de razbunarea lui Viorel Hrebenciuc si Irinel Columbeanu, fostul sot al Monicai Gabor.

„Aspectele declarate de către partea vătămată Gabor Monica au fost confirmate de martora G(abor).R(amona)., sora acesteia, care a indicat că are cunoştinţă că sora sa a fost vândută, succesiv, în scopul exploatării sexuale, de către susnumitul Damaschin , că acesta a avut controlul asupra acesteia urmare atât a promisiunii mincinoase privind accesul la cariera de fotomodel cât şi a exercitării de constrângeri psihice asupra sa. Mai mult decât atât, conform precizărilor martorei, rezultă că şi aceasta a fost ofertată cu promisiunea mincinoasă privind îmbrăţişarea carierei de fotomodel, dar că nu a dat curs acesteia, întrucât inc. Damaschin .D. C. nu i-a creat impresia unei persoane de încredere dat fiind evenimentele consumate cu sora sa.

Şi martora G. V., mama numitelor G.M. şi G.R., precizează în declaraţii că fiica sa s-a aflat sub influenţa inc. D. D. C. de la vârsta de 16 ani, sub promisiunea obţinerea unei slujbe la mare pe litoral şi ulterior a ascensiunii în lumea modellingului, promisiuni ce s-au dovedit mincinoase, în condiţiile în care a rezultat că acesta viza doar exploatarea sa sexuală, că fiica sa s-a aflat într-o stare de pericol, şi că a fost căutată şi ameninţată de mai multe ori de către acesta. Mai mult decât atât, martora indică faptul că acelaşi inc. D. D.pentru a nu fi reclamat pentru faptele săvârşite în dauna fiicei sale, a ameninţat-o că „în situaţia în care vom chema poliţia nu va păţi nimic, deoarece cunoaşte persoane influente din Bacău …. „ precizând totodată că la acel moment a refuzat să dea detalii despre locul unde se afla M., fiica sa, ce era căutată de inc. D.D.C. „…deoarece aceasta se temea să vină în oraş întrucât D. a afirmat că o va omorî, dacă o va prinde în Bacău”

Motivele arestarii
Judecătorii au admis arestarea preventivă deoarece faptele sunt extreme de grave, pedepsele sunt de pana la 20 de ani inchisoare şi există indicii că dacă inculpaţii ar fi lasati in libertate ar face presiuni asupra victimele si martorilor protejati pentru a anula probele. Procurorii mai spun ca reteaua lui Damaschin este „influenta in lumea interlopa” , iar numarul victimelor este mare.

Potrivit procurorilor: „Inculpatul Dinu Damaschin este cercetat pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: asociere infracţională în scopul săvârşirii de infracţiuni grave şi infracţiunea de trafic de minori, în formă continuată, constând în aceea că:
– începând cu anul 2001, a iniţiat şi dezvoltat colaborări infracţionale cu caracter de continuitate, în modalitatea asocierii infracţionale cu diferiţi întreprinzători iliciţi ca inculpaţii Eugen Mereuţă şi Claudiu Ciucă, pentru a-şi asigura finalitatea de traficare şi exploatare sexuală de tinere minore şi majore, fiind identificată în mod concret situaţia de victimizare a următoarelor părţi vătămate minore: B. C., G. M., D. I., C. C. A. şi J. E. S.
-Având colaborarea altor complici, a recrutat-o pe partea vătămată B. C. şi, prin constrângere pronunţată fizică (inclusiv abuz sexual) şi morală, a exploatat-o sexual în perioada anului 2001 până în februarie 2002, obligând-o să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi, obţinând în acest sens importante beneficii financiare ilicite;
-în vara anului 2003 a recrutat-o dintr-o discotecă din Bacău, pe partea vătămată G.M. ( Gabor Monica-n.n.), după care, prin constrângere morală, a plasat-o mai multor bărbaţi din lumea interlopă a Bacăului şi a mun. Bucureşti pentru a întreţine raporturi sexuale contra unor sume de bani pe care le încasa direct de la clienţii specifici;
– în perioada 2008-2009, având aportul ilicit a altor complici, a recrutat-o pe partea vătămată minoră D. I., prin înşelăciune (respectiv prin acordarea unui sprijin de acces în lumea modellingului) şi prin constrângere fizică şi psihică (şantaj) a exploatat-o sexual, punând-o în situaţia să practice prostituţia, în interesul său infracţional;
-în luna februarie 2010, prin înşelăciune, respectiv prin promisiuni neveridice privind accesul în domeniul modellingului, a racolat-o pe partea vătămată minoră C.C. A., în scop de exploatare sexuală, punând-o într-o situaţie de vulnerabilitate privind exercitarea opţiunii proprii de manifestare psihică, cu referire la valori intrinseci ca integritatea corporală, inviolabilitatea sexuală, siguranţa, onoarea şi demnitatea sa, în contextul în care s-a aflat într-o situaţie de dificultate, urmare a unor propuneri de raporturi sexuale emise de acoliţi ai acestuia, finalitatea ilicită nefiind atinsă, considerent al refuzului emis de persoana vătămată în cauză. Manipularea victimei minore s-a realizat pe parcursul perioadei februarie-aprilie 2010, rezultând totodată că în acelaşi context de victimizare s-a aflat şi minora şi J. S.E.;
-în cursul anului 2010, respectiv în perioada februarie – aprilie, prin promisiuni mincinoase privind obţinerea accesului în domeniul modellingului, a racolat-o pe victima minoră J. E. S., în scop de exploatare sexuală, punând-o într-o situaţie de pericol pronunţat sub aspectul inviolabilităţii sale sexuale, prin determinarea să întreţină raporturi sexuale cu un individ din anturajul său, finalitatea ilicită nefiind atinsă, considerent al refuzului emis de persoana vătămată în cauză”.

Rolurile inculpatilor:
Dinu Damaschin ademenea fetele frumoase, convingandu-le inclusiv parintii. Argumentul forte: se folosea de numele Monicai Gabor- Columbeanu, care a reusit ca fotomodel. Partenerul sau intr-ale infractiunilor, Eugen Mereuta, asigura apartamentele unde fetele erau obligate sa mearga cu clientii, iar Claudiu Ciuca transporta fetele la aceste apartamente. Dinu Damaschin si Eugen Mereuta au negat faptele, dar Claudiu Ciuca a confirmat mare parte din ele.
Potrivit procurorilor „Inculpatul Claudiu Ciucă a avut o conduită parţială de recunoaştere a faptelor ce i se impută, subliniind legături ilicite cu inculpatul Mereuţă pe care l-a vizitat în Bucureşti în apartamentele închiriate de acesta, în care erau cazate mai multe tinere, care desfăşurau activităţi de masaj erotic, prostituţie şi video-chat. În legătură cu inculpatul Dinu Damaschin, acesta a precizat că (…) s-a întâmplat ca susnumitul să îi solicite să îi facă cunoştinţă cu tinere, pretabile a fi exploatate sexual, dar că a refuzat orice implicare în astfel de activităţi”. Probele procurorilor sunt interceptarile telefonice si ambientale, filmarile facute de investigatorii sub acoperire, declaratiile martorilor protejati si ale victimelor.

Fragmente din declaratiile Monicăi Gabor:
„Dinu Damaschin m-a sunat si mi-a spus sa merg la Bucuresti cu Ovidiu Hasan si cu una dintre fetele care lucreaza la bar deoarece erau invitati la nunta lui Vali Vijelie, iar ei erau prieteni cu Nutu Camataru, persoana care l-a cununat cu Vali Vijelie. Am fost cazata la Hotel B. (…) si am stat in camera cu Dinu Damaschin care a incercat pentru prima oara sa ma violeze, dar nu a putut deoarece eu am refuzat ceea ce mi-a propus, spunandu-i ca eu sunt virgina (…) am fost plasata la o masa unde era Corneliu Iacobov si un om de afaceri din Slanic Moldova si prostituatele de la clubul lui Ovidiu Hasan. Corneliu Iacobov mi-a propus sa merg cu el intr-o camera a vilei, unde ne-am dus ulterior, sa intretinem relatii sexuale, dar eu am refuzat spunandu-i ca eu am inteles de la Dinu ca trebuie sa-i tinem doar companie”

Fragmente din declaratiile victimei minore JES:
„Intr-o seara, Dinu Damaschin m-a dus la „Latin” unde l-a invitat si pe Cristi Tanase si i-a spus acestuia ca sunt virgina si ca ma da pentru suma de 1000 de dolari, iar Cristi Tanase a fost de acord si m-a obligat sa merg cu el la Hotel Decebal. Impotriva vointei mele am fost cu acesta la hotel, am inceput sa plang, i-am spus lui Cristi Tanase ca sunt virgina. El a spus ca nu-l intereseaza, dupa care m-a violat”.
Fragmente din interceptari:
Am treabă şi eu.
CO..: Ştiu, mi-o lăsat vreo 800 de mii.
X: Ce faci? Dar unde eşti?
C.: Eu acuma sunt la El Sheikh.
X: La El Sheick, tot acolo petreci?
C.: Ei petrec, beau o cafea. Auzi? Stai să-ţi zic. Şi curvele mi-o lăsat notă de 800 de mii, auzi.
X: Unde, mă?
C.: La Nota Bene…ţigări, da.
X: Nu pot să cred aşa ceva.
C.: Mâncare, pizza…îs mâncăcioase, trebuie f….
X: …
C.: Păi da…
X: Da.
……………”
Din discuţia următoare de la ora de 14:53 declanşată de către subiectul de intercepţie menţionat cu însăşi persoană vătămată C.C.A.(pe care a contactat-o pe telefonul fix), rezultă că acesta, dat fiind ascendentul deja avut asupra tinerei, obţine conformarea directivă de a-şi cosmetiza înfăţişarea, în plan având la acel moment să o expună către diferiţi clienţi interesaţi pentru ulterioare prestaţii sexuale, după ce va obţine rezultatul final de conformare a victimei, dar mascându-şi acest interes ilicit sub promisiunea mincinoasă că aceste condiţionări fac parte de demersul necesar în ascensiunea în cariera de model. Modalitate cum poartă dialogul, tonul poruncitor şi infatuat, evidenţiat prin solicitările diverse emise, subliniază exerciţiul – amprentă de dominanţă particularizat în raport cu ţintele victimă:

Damaschin: Bun, bun, fă-te frumoasă, aranjează-te că trimit un băiat cu maşina să te aducă la Bacău. Du-te la coafor şi dă-ţi mustaţa aia jos. Tu nu te uiţi în oglindă că ai mustaţă la 16 ani jumate?
Y: Aoleu…
D.: Nu-mi place că ai mustaţă. Întreab-o pe maică-ta…mamă, ce să fac cu mustaţa asta? Vrei să devii manechin internaţional cu mustaţă? Dă-ţi mustaţă jos.
Y: He, he…
D.: Da, bun.
Y: În cât timp vii după mine?
D.: Nu vin eu, trimit un băiat că eu am funcţie prea grea.
Y: Da, da.
D.: Mai găseşte şi pentru mine o gagică la vreo 25 de ani, aşa, dacă găseşti.
Y: Dar nu am, o aduc…vin cu Sfânta?
D.: Să-mi bag…era să-ţi zic eu acuma. Ce să fac cu ea? Las-o să stea acasă.
…Dacă găseşti în Buhuşi o gagică ca să-mi placă, eşti tare. Îţi fac un premiu…dar să aibă cel puţin 20 de ani împliniţi.
Y: Dar n-am de unde să-ţi iau.
D.: Dar tot Buhuşiul ăla nu e, prin satele alea?
Y: Nu.
D .Tăticule, ă?
Y: Nu tăticule.
D.: Îmi dai nr. de telefon atunci la cea mai tare gagică din Buhuşi.
Y: Am să caut.
D.: Da, caută şi mă suni într-o oră, hai.
Y: Da, hai.”
Dupa o oră

D : Ce faci?
Y: Rău, tu?
D.: Cum adică rău? Ce-ai păţit?
Y: Nimic eu personal.
D.: Dar cine a păţit?
Y: I s-a făcut rău lu bunica. …
D.: Păi ce nu suni la salvare s-o duci la spital? N-aveţi spital la Buhuşi?
Y: Ba da, dar n-are rost. Pentru o răceală s-o duc la spital? …
D.: Dar maică-ta nu-i acasă?
Y: Dar mama nu-i plecată în Portugalia?
D.: Mama, de unde dracu să ştiu eu că-i maică-ta e în Portugalia?
Y: Dar nu ţi-am spus că părinţii îs plecaţi?
D.: Ai zis că taică-tu e la f…, că s-o despărţit de maică-ta şi aşa ai zis, nu? Şi maică-ta nu ştiu unde îi, nu ştiam că-i plecată.
Y: Da, bine atuncea, mama e plecată în Portugalia.
D.: N-ai spus, acuma e prima dată. De asta eşti aşa tu nebună tăticule.
Y: Da…ce-s aşa nebună?
D.: Păi şi de ce nu…da, păi dar eşti, na. … Dar eu vroiam să vin să te iau la Bacău în seara asta să-mi faci un masaj.
Y: Hai măi tăticule, dar n-am cum că tre să stau cu bunica.
D.: A, sigur? Sau să stai la f…?
Y: Nu tăticule că eu îs fată mare…cum să stau la…?
D.: Pe bune? Eşti virgină?
Y: Da. …
D.: N-ai găsit niciuna prin Buhuşi?
Y: Nu tăticule, nu prea găseşti aşa ceva în Buhuşi.
D.: Îs plecate?
Y: Toate pe la Italia pe la stradă, Germania…
D.: La stradă, da, rup.
Y: Exact.
D.: A?
Y: Exact. Tăticule, dar mâine ce facem?
D: Mâine? Dar să apuc ziua de mâine că nici eu nu mă simt prea bine.
Y: M…
D.: Mâine vorbim oricum. Mâine vreau să te duci la coafor să te aranjezi să apari altfel dacă vrei să te bag în seamă şi să te ajut, da?
Y: Da tăticule.
D.: Da tăticule, mâncăcioasă repede. Ai venit la mâncare şi pe urmă ai dispărut.

Y: Dar nu-i chiar aşa. Am stat o grămadă, uite întreabă-l pe chelnerul ăla.
D.: Pe chelner, da, bine, dar nu înţelegi că şi eu aveam treabă şi nu ştiu ce…şi crezi că Sfânta dacă aş chema-o în seara asta să vină să-mi facă un masaj, ar fi de acord?
Y: Nu ştiu.
D : Nu ştii…
Y: Nu ştiu, nu cred.
D.: Nu se f…?
Y: Se f…, dar…
D.: … Vezi că o să-i dau numărul la un băiat A. şi o să te sune din partea mea şi poate vine el la Buhuşi mâine şi vă ia, da? Cu maşina…
Y: Da, da.
D.: Dar să te duci la şcoală, nu mai umbla de nebună pe străzi, da? Du-te la şcoală şi pe urmă mă suni în prima pauză…după 10. Da?
Y: …
D.: De ce râzi?
Y: Da tăticule, mâine mă duc la şcoală.
D.: Du-te la şcoală, da, pe urmă îţi dai mustaţa jos şi pe urmă discutăm de modă. Şi băiatul deci îl cheamă Andrei, da?
Y: Da.
D.: 23 de ani, îi blond, nu ştiu ce şi ţinem legătura prin Andrei, da?
Y: Da tăticule.
D.: Da, poate se combină el cu Sfânta dacă o place.
Y: Tăticule, dar mâine vin cu Sfânta?
D.: Tu?
Y: Da.
D.: Nu ştiu, băi. I-o arăţi lui A .când vine cu maşina. Vă întâlniţi la un suc. Te sună el, deci îi dau nr. la un băiat A., da?
Y: Da.
D.: Şi poate vine el cu maşina să vă ia, da?
Y: Da, dar…vroiam să ţi-o prezint pe sora mea.
D.: Câţi ani are sor’ta?
Y: Îi de-o seamă cu mine.
D.: Îi fata mea cea de-a doua adică.
Y: Adică da, fata ta cea de-a doua.
D.: Dar sunteţi gemene sau cum?
Y: Poftim?
D.: Sunteţi gemene sau cum?
Y: Nu, nu, ea e fata lui tata cum ar veni.
D.: A, şi cum îi? Brunetă, blondă?
Y: Îi bruneţică.
D.: Ce înălţime?
Y: Îi mai micuţă ca mine.
D.: De înălţime?
Y: (Y către fata de lângă ea: Cât ai?/ Dar nu ştiu…/ Y: 1, 67?)
D.: 1,67m. Lasă că i-o prezinţi lui A. s-o vadă şi-mi spune el, da? Hai bine…
Y: Da tăticule, ai grijă atuncea.

Inculpatul Damaschin D.C. are o discuţie cu un individ, prezumat N. D. ( notat cu X), care încercase abuz sexual asupra părţilor vătămate C. A. C. şi J.E.Si.Dialogul acestora este excesiv de umilitor la adresa tinerelor:
„…
D. :Bă, da ce circ o ieşit aseară. Poţi vorbi?
X: Da, da(…) Băi, da alea erau figuri de Buftea băi, ce dracu! Urâte tare!
D.: Da?
X: Urâte ca puii de măgar, mă.
D.: Da.
X: Când am mai văzut că fac şi figuri : ” Luaţi-vă viteză!”
D.: Da nu tu înţelegi că eu pe ele abia aseară le-am văzut? Eu vorbeam cu ele prin telefon, eu o ştiu pe asta din mall. Băi, şi în final, m-am dus cu D.A., o venit acolo la … la un peco le-am … : Duceţi-vă dracu!” Ştii?
X: O fi fost violate dracu, că le era frică ziceai că …
D.: Nu, nu, n-o fost la nicio acţiune. Îs de astea proaste, sfinte. Ele venise ştii la castingu ăla şi nu … că dacă erau curve nu-ţi dai seama, nu …
X: Da nu erau majore să ştii.
D..: Păi dacă eu …17 ani îs bătrâne, bă, ce dracu!

 

Poliţia Bacău l-a protejat pe DInu Damaschin

Victimă:”Eu am încercat să cer sprijinul organelor de poliţie, şi am depus o plângere în acest sens, la Poliţia Bacău, am dat una sau mai multe declaraţii acolo şi la câteva zile după consumarea acestor împrejurări de sesizare penală. Am fost chemată de către poliţistul la care am dat declaraţie şi după ce am scris-o am fost dusă la parchet, şi după ce am ieşit după o altă declaraţie dată tot în faţa unui poliţist, când am ieşit din incinta parchetului mă aştepta Damaschin .D. în faţă, care mi-a arătat că deţine plângerea mea iniţială, am şi văzut-o, după care a rupt-o în faţa mea şi a început să râdă, după care m-a băgat forţat într-o maşină, m-a bătut în prezenţa unui alt bărbat, şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat atunci cu exactitate, dacă m-a dus în zona unde locuiam cu gazdă sau m-a luat la el. Dar totuşi subliniez că mi-a pus în vedere că nu am ce face şi trebuie să fac ce spune el. ..”).

Alte fragmente din motivarea arestării:
„Conform unor declaraţii date de mai multe victime şi martori s-a stabilit că activitatea infracţională materializată de inculpatul Dinu Damaschin a avut un caracter pronunţat de continuitate, respectiv desfăşurând-o de a lungul mai multor ani de zile, dobândind notorietate prin acest delict penal însuşit ca mod de viaţă, atât la nivelul comunităţii zonale, cât şi în perimetre extinse din ţară. Această persistenţă infracţională i-au creat posibilitatea dezvoltării şi amplificării conexiunilor cu alţi lideri, ce coordonau clanuri de temut (exemplificativ se indică gruparea Clămparu, Hasan, etc), care acţionau în acelaşi domeniu de crimă organizată, chiar fiind constatată o interferenţă privind obţinerea de informaţii de natură a-i facilita exacerbat propriile finalităţi de exploatare sexuală a unor victime , in special minore, din diferite zone ale ţării”

Damaschin isi santaja atat fetele, cat si clientii ( fragment din motivarea arestarii)

„După ce fetele deveneau instrumentul de exploatare, contextul de şantaj, în unele cazuri, era extins şi în raport cu unii clienţi specifici care, deţineau anumite funcţii publice sau îndeletnicirea lor de serviciu presupunea un exerciţiu de autoritate în diferite instituţii.

În condiţiile în care clienţii vizaţi a fi şantajaţi se arătau interesaţi de prestaţiile sexuale ale fetelor, pe care le expunea în maniera obţinerii seducţiei scontate, proceda la accesarea privilegiilor, care de regulă trebuia să-i asigure perenitate infracţională în zonele de ilicit penal, precum şi accesul în diferite segmente sociale vizate şi, nu în ultimul rând, păstrarea unui ascendent asupra celor care îi slujeau interesele sale, cele mai multe delictuoase, pentru că acest subiect infracţional nu este cunoscut ca să fi prestat activităţi retribuite sau să fie o persoană care a desfăşurat afaceri legale.

Pentru a-şi asigura efectele de şantaj urmărite, prin adormirea vigilenţei unor clienţi influenţi sociali, inc. Dinu Damaschin C. îşi asigura performanţa de a dispune de o recuzită selectă de exploatare sexuală, asigurându-şi controlul asupra unor tinere ce corespundeau criteriilor de manipulare, prin atribute fizice ademenitoare şi având în unele cazuri studii liceale şi superioare.
De regulă inculpatul Dinu Damaschin C. le solicita fetelor aflate sub „protecţia” lui, să se îmbrace cât mai adecvat scopului de exploatare sexuală, în unele cazuri punându-le în legătură cu persoane ce făceau parte din anturajul său şi puteau să le asigure servicii de înfrumuseţare, după caz, plătind personal aceste servicii fiind rezultatul unor favoruri de colaborare”.

„Ipostazele de şantaj cu diferite persoane oficiale erau în unele cazuri împinse spre extremă, în obişnuinţă-i fiind să susţină în medii de rezonanţă, direct sau folosindu-de de victimele traficului, ca fiind consumate raporturi sexuale fictive sau să transfere indicii de traficare în sarcina altor persoane, care intrau la un moment dat în contradicţie cu interesele sale ilicite, deşi realitatea îl indica pe el ca responsabil. (cazul D.N. R., care a fost mediatizat în mass-media, rezultând în concret că inculpatul Dinu Damaschin C. a încercat să transfere indicii de responsabilizare penală sub aspectul traficului de minori – persoană victimizată Monica Gabor – în raport cu un cunoscut din anturajul său).

A santajat cu ajutorul functie sale de presedinte SIDO
Edificator este şi aspectul că manipularea emisă de către inc. Damaschin C.era exercitată şi în raport cu unii complici ai săi, care de regulă consimţeau să se implice în finalităţile de şantaj vizate de el, inclusiv în cazul victimelor traficului sau pentru materializarea de alte delicte implicit penale, folosindu-se semnificativ de atributul dobândit de preşedinte a unei organizaţii de apărare a drepturilor omului (SIDO). Sub această titulatură păstra controlul în vederea obţinerii unor finalităţi de acces pe diferite segmente de autoritate şi domenii mass-media pentru a nu-i fi contestate ascendentele vizate, pentru a păstra controlul asupra victimelor şi pentru a-şi fortifica o anume intangibilitate trucată, în raport cu adevărul adversar cu privire la activităţile infracţionale, pe care le-a materializat o perioadă atât de mare de timp. În cadrul cercetărilor penale urmează a se efectua verificări pentru a se stabili poziţia, calitatea oficială a inculpatului Damaschin D.C. în cadrul SIDO”.

Damaschin, care se recomanda ca fiind tatal natural al Monicai Gabor, era diabolic, machiavelic ( fragmente din motivarea arestarii)
Inc. Damaschin Dinu C. îşi disimula în deviza de dreptate tupeul activităţilor delictuoase pe care le săvârşea, afişând o mască socială de protector al drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, implicându-se aparent benevol şi gratuit în activităţile de „salvare” a celor certaţi cu lege, pe care, în realitate intenţiona să îi utilizeze ca simple marionete în planurile sale infracţionale mamonice (diabolice).

Acest autoportret, construit machiavelic, bloca orice eventuală tentativă de reclamare a evenimentelor traumatice de exploatare sexuală, pe care tinerele victimizate ar fi vrut să o iniţieze în raport cu persoana sa, şi, mai mult decât atât, în ipoteza în care ar fi îndrăznit să reclame cursurile dramatice la care erau constrânse, acesta avea deja edificat un sistem relaţional de autoritate, prin crearea pârghiilor de natură a-i crea posibilitatea de imixtionare în exerciţiul decidenţilor specifici.

Astfel se explică longevitatea infracţională a inculpatului Damaschin .C. în câmpurile infracţionale vizate şi mai ales instaurarea climatului de teroare în raport cu tinerele deja aflate sub influenţa sa mefistofelică.

Se impune a se face referire că, pe lângă atributul de artizan diabolic de a manevra idealurile de carieră ale tinerelor, inc. Damaschin C. avea însuşită şi maniera de abordare a victimelor care expunea că este un veritabil depozitar a unei mentalităţi retrograde, obscure, lipsit de orice consideraţie faţă de victimele sale, pe care le considera simple instrumente de natură a-i aduce beneficii financiare continue şi accesul în zone influenţă.

Metoda Damaschin de „îmblânzire” a viitoarelor prostituate de lux (fragment din motivarea arestarii)
„Damaschin. D. m-a lovit de foarte multe ori, cu palma şi pumnii în zona feţei, a stomacului, şi îmi amintesc că o dată s-a întâmplat să mă lovească cu picioarele în zona stomacului în prezenţa unor prieteni ai lui. Îmi aduc aminte că în acele împrejurări era de faţă G., P.M., erau mai mulţi bărbaţi, dar nu mai pot preciza alte nume, pentru că nu mi le mai amintesc. În timp ce D. D. mă lovea cu picioarele în stomac, eu fiind la pământ, prietenii acestuia râdeau împreună cu el şi se distrau pe seama mea. Aceste împrejurări s-au întâmplat în afara Bacăului, la un popas sau la o terasă unde era o masă mare afară, era în perioada după-amiezii şi nu îmi mai amintesc dacă mai erau şi alţi clienţi, şi de altfel nu cred că s-ar fi băgat nimeni să mă sprijine pentru că toată lumea îi cunoştea şi le era frică de ei”.

 

Cele mai citite

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Diana Iovanovici-Șoșoacă s-a plâns PE că CCR i-a respins candidatura la prezidențiale

Eurodeputata Diana Iovanovici-Şoşoacă s-a plâns luni seară în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins...

Franța: Un avion de mici dimensiuni a căzut peste o casă

Un accident aviatic a avut loc luni în localitatea La Bretonnière-la-Claye, Franța, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zidul unei case....
Ultima oră
Pe aceeași temă