Activitatea Politiei, care a inceput sa-i invete pe elevi si pe batrani cum sa se fereasca de hotii de buzunare, ne bucura… Mai ales de cand s-a descoperit ca pe linia 123 nu sunt neaparat hoti, ci persoane dubioase care „se freaca” de calatori. Dar ce ne facem cu celelalte linii, mai ales cu cele din cartierele marginase, pline de indivizi pusi pe mangleala care, in timp ce se uita la tine sfidator, iti taie geanta si-ti fura portofelul.
Iata un caz. Ieri dimineata, pe traseul troleului 66 (Colentina-Universitate), in preajma statiei Obor, aglomeratie mare, ca de obicei duminica, cand lumea se duce la piata sau la biserica… Deci motiv pentru hotii de buzunare sa iasa la produs, chiar si pe rutele mai centrale.
Chiar daca sunt avizata si am trecut, nevatamata si fara pagube, prin mai multe tentative de furt al telefonului mobil, a fost o surpriza sa vad doi barbati in jur de 35-40 de ani, destul de prezentabili, ca se preteaza la asa ceva. La statia de la Obor am fost prinsa intre o matahala de om, care refuza sa mai faca un pas in sus pe scara, si un barbat care se afla in spatele meu si care ma tot impingea, repetand destul de tare: „Iertati-ma domnisoara, n-am vrut sa va molestez!” Moment in care l-am prins cu mana in buzunarul unde aveam telefonul mobil. Statura impresionanta a colegului lui m-a determinat sa nu fac taraboi, ci sa-l atentionez sa-si ia mana de pe telefonul meu. Replica lui m-a lasat masca: „Stiti ceva, domnisoara… telefonul ala nu inseamna nimic pentru mine, eu iau pe el 4-5 sute de mii, nu mai mult… Umblati cu stifturi… Daca vreti, va aduc eu telefon bun, cu camera, cu memorie buna, face de toate… Si vi-l dau si ieftin”. Hotul, negustor cinstit! Si oricand pus pe treaba.