24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialHosni Mubarak a părăsit Cairo împreună cu familia sa (sursă apropiată Guvernului)

Hosni Mubarak a părăsit Cairo împreună cu familia sa (sursă apropiată Guvernului)

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, care i-a delegat joi prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, sub presiunea manifestaţiilor, a părăsit Cairo către o destinaţie necunoscută, împreună cu familia sa, a confirmat vineri o sursă apropiată Guvernului, citată de AFP, informeaza Mediafax.

„Mubarak a părăsit Cairo împreună cu toată familia sa”, a declarat această sursă, sub protecţia anonimatului.

UPDATE: Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak a părăsit Cairo pentru a merge la Sharm el-Sheikh, în Sinai, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Democrat aflat la putere, citat de AFP.

„El este la Sharm el-Sheikh”, a afirmat Mohammed Abdellah.

Mii de manifestanţi se îndreptau vineri după-amiază spre palatul prezidenţial din Cairo şi spre sediul televiziunii de stat, în condiţiile în care peste un milion de persoane manifestează în Egipt pentru a cere plecarea preşedintelui, relatează AFP.

Cel puţin 3.000 de persoane se îndreptau spre principala reşedinţă a preşedintelui Hosni Mubarak, din cartierul Heliopolis, iar numărul lor continua să crească.

Aproape 2.000 de manifestanţi se aflau de asemenea în afara clădirii televiziunii de stat, pe malul Nilului, în apropiere de piaţa Tahrir, unde sute de mii de persoane erau reunite în cea de-a 18-a zi a unei revolte populare fără precedent împotriva lui Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani.

Un oficial egiptean din domeniul securităţii a apreciat la un milion numărul manifestanţilor mobilizaţi în capitala egipteană, în timp ce un fotoreporter al AFP a estimat la circa 400.000-500.000 numărul manifestanţilor din Alexandria.

 

Cele mai citite

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...
Ultima oră
Pe aceeași temă