21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialHenkel România contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii Bucureşti-Ilfov

Henkel România contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii Bucureşti-Ilfov

Henkel România SRL, cu sediul în România, Str. Ioniţă Vornicul, nr. 1-7, sector 2, localitatea Bucureşti, cod poştal 020325, Tel. 021 203 26 00, Fax 021 203 26 22, a derulat proiectul „Creşterea eficienţei energetice a Fabricii de Adezivi Henkel din Pantelimon prin modificarea tehnologiei de uscare a nisipului. Amplasare uscător de nisip”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 10EE/28.03.2012 încheiat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în calitate de Organism Intermediar pentru Energie (OIE), în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”(AM POS CCE).

Valoarea totală a proiectului este de 3.438.305,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 929.929,00 lei.

Proiectul a fost implementat la fabrica de adezivi Henkel din Pantelimon, judeţul Ilfov, în perioada 28.03.2012-04.02.2013.

Prin acest proiect Henkel România SRL contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii Bucureşti-Ilfov prin reducerea consumurilor de gaze naturale şi energie electrică necesare în procesul tehnologic de fabricare a adezivilor. Prin această reducere a consumurilor energetice, Henkel îşi aduce contribuţia la efortul României de aliniere la standardele occidentale de prevenire a poluării. Această investiţie se înscrie în strategia Henkel de modernizare a fabricilor din întreaga lume în vederea reducerii impactului acestora asupra mediului şi creşterea eficienţei economice a acestora.

Obiectivul general al proiectului a fost:

• Creşterea eficienţei energetice a procesului tehnologic secundar de uscare a nisipului.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

• Reducerea cu cel puţin 10% a consumului brut de energie în cadrul procesului tehnologic de uscare a nisipului;

• Folosirea unei tehnologii viabile care a fost verificată în exploatare şi care să permită o utilizare de lungă durată;

• Încadrarea în spaţiul existent al fabricii din Pantelimon;

• Reducerea ponderii medii a cheltuielilor de întreţinere pentru uscătoare la sub 10% în primii cinci ani după implementarea investiţiei.

Aceste obiective se pot clasifica în obiective imediate şi obiective pe termen mediu.

Obiectivele imediate au fost îndeplinite, şi anume: încadrarea în spaţiul existent în cadrul fabricii de adezivi din Pantelimon şi achiziţionarea unui uscător de nisip de ultimă generaţie care propune soluţii inovative de funcţionare, verificate şi în alte fabrici Henkel unde s-au instalat echipamente similare.

Obiectivele pe termen mediu, considerăm că, vor fi îndeplinite cu certitudine deoarece echipamentul achiziţionat a demonstrat, în perioada de testare, îndeplinirea caracteristicilor solicitate în caietul de sarcini al uscătorului şi comunicate prin oferta tehnică. Prin punerea în funcţiune a noului uscător, va scădea semnificativ numărul de ore de funcţionare a liniei de uscare a nisipului, concomitent cu scăderea emisiilor de substanţe poluante şi gaze cu efect de seră.

În urma efortului deosebit depus de echipa de implementare, precum şi de contractori, s-a reuşit reducerea duratei lucrărilor, precum şi încadrarea în perioada de minim a producţiei care să permită oprirea întregii linii tehnologice.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...
Ultima oră
Pe aceeași temă