20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHeinaluoma: În viitorul apropiat vom vedea dezvoltări pozitive faţă de intrarea României...

Heinaluoma: În viitorul apropiat vom vedea dezvoltări pozitive faţă de intrarea României în Schengen

Preşedintele Parlamentului din Finlanda, Eero Heinaluoma, a declarat, duminică, după întâlnirea cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că în viitorul apropiat se vor vedea „dezvoltări pozitive” în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, relatează Mediafax.

„Am avut posibilitatea de a obţine informaţii bune şi importante despre ceea ce face România pentru a deveni următorul membru al spaţiului Schengen. Finlanda a fost întotdeauna în favoarea lărgirii UE şi sperăm că vom putea vedea noi membri în spaţiul Schengen. (…) Sunt foarte sigur că în viitorul apropiat vom avea posibilitatea de a vedea dezvoltări pozitive faţă de această întrebare”, a spus Eero Heinaluoma.

El a subliniat faptul că discuţia reclamă atât întrebări de natură tehnică, cât şi întrebări referitoare la situaţia ca orice ţară din Schengen să poate avea încredere în cealaltă că va face tot posibilul pentru a avea graniţe sigure în UE.

„După această discuţie pot spune că am o atitudine pozitivă despre ceea ce se întâmplă aici, sper ca în viitorul apropiat să avem lucruri pozitive pe care să vi le spunem”, a spus Eero Heinaluoma.

Întrebat când vede posibilă aderarea României la Schengen şi dacă nu consideră un precedent periculos faptul că România este refuzată acum, Heinaluoma a mai spus că există discuţii profunde, în acest moment, între reprezentanţii Guvernului român, cei ai Finlandei şi ai celorlarlalte ţări din Schengen şi şi-a exprimat speranţa ca la începutul anului viitor, în ianuarie, să existe noi informaţii pentru decidenţi şi în viitorul apropiat România să devină următorul membru Schengen.

La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a spus că momentul Consiliului European de săptămâna viitoare este foarte important pentru că decizia de la Consiliul JAI la nivel de miniştri de resort va fi dezbătută la nivel de şefi de stat şi de guverne.

„De aceea sperăm ca în discuţiile din aceste zile să putem să ajungem la un început de soluţie de compromis şi după aceea să vedem care sunt etapele concrete”, a conchis Geoană.

Cele mai citite

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă