18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialHegemonie a Viitorului Constanลฃa รฎn fotbalul juvenil

Hegemonie a Viitorului Constanลฃa รฎn fotbalul juvenil

PuลŸtii lui Hagi au obลฃinut primul titlu la Juniori B ลŸi se pregฤƒtesc de finala la Juniori C. Investiลฃia privatฤƒ care poate salva fotbalul românesc de la colaps a ajuns la maturitate. Juniorii A, B ลŸi C de la Viitorul Constanลฃa dominฤƒ fotbalul juvenil, iar echipa de seniori primeลŸte aproape zilnic oferte pentru copiii aruncaลฃi deja în focurile Ligii 1.

Paradoxal, pânฤƒ ลŸi jucฤƒtorii de rezervฤƒ sunt cotaลฃi bine, iar situaลฃii ca a lui Andrei VaลŸtag pot apฤƒrea oricând. Miercuri searฤƒ, echipa de juniori B a devenit campioanฤƒ naลฃionalฤƒ, în premierฤƒ, dupฤƒ ce a dominat clar LPS IaลŸi, iar sâmbฤƒta viitoare cea mai bunฤƒ generaลฃie a Academiei ar trebui sฤƒ se încoroneze campioanฤƒ la Juniori C.

„Acestea sunt roadele muncii noastre ลŸi ale investiลฃiilor fฤƒcute de Gicฤƒ Hagi, iar toลฃi suntem mândri de ce s-a realizat. DeลŸi vor mai exista accidente, cฤƒ aลŸa e în sport, prevฤƒd o dominaลฃie a echipelor de juniori ale Academiei mulลฃi ani de acum înainte, iar jucฤƒtorii noลŸtri vor face pasul cฤƒtre Liga 1 ลŸi cฤƒtre formaลฃii din strฤƒinฤƒtate potente financiar. Noi suntem doar constructori, o rampฤƒ de lansare, iar ceea ce se vede acum, palpabil, este fructul unor eforturi extraordinare, materiale ลŸi umane”, declarฤƒ mândru preลŸedintele clubului constฤƒnลฃean, Pavel Peniu.

Declaraลฃia sa este susลฃinutฤƒ de rezultatele excelente obลฃinute în acest sezon la juniori, toate grupele depฤƒลŸindu-ลŸi obiectivele trasate, adicฤƒ o calificare din grupele semifinale. Juniorii A s-au încoronat campioni de sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ (1-0 cu Dinamo), iar cei B, miercuri searฤƒ, dupฤƒ o partidฤƒ dominatฤƒ copios cu LPS IaลŸi ลŸi câลŸtigatฤƒ cu 3-1 (goluri Cristian Manea, Alexandru Cicâldฤƒu ลŸi Alexandru Stoica). Juniorii C sunt cu un picior în finala mare dupฤƒ douฤƒ succese în grupa semifinalฤƒ gฤƒzduitฤƒ chiar de Ovidiu ลŸi doar un accident îi poate opri din cursa cฤƒtre al doilea titlu consecutiv. Cheile acestor succese?

Loturile numeroase de jucฤƒtori ลŸi capacitatea acestora de a juca la oricare dintre categorii. Astfel, juniorii A s-au impus în finalฤƒ cu portarul de la juniori C între buturi, iar Arpad Tordai a fost declarat cel mai bun om de pe teren. La Juniori B, de-a lungul campionatului, au bifat prezenลฃe toลฃi componenลฃii echipei de Juniori C, acelaลŸi Tordai fiind rezervฤƒ cu IaลŸiul. Cฤƒ jucฤƒtorii au o calitate deosebitฤƒ se poate remarca ลŸi din premiile primite dupฤƒ ultima finalฤƒ, când Cฤƒtฤƒlin Cฤƒbuz a fost declarat cel mai bun portar din campionat, iar cฤƒpitanul Cristian Manea a luat titlul de om al meciului.

Sฤƒptฤƒmâna viitoare e rândul lui Ianis Hagi sฤƒ arate ce poate, iar fiul „Regelui” se poate ridica la nivelul aลŸteptat. „Este cea mai bunฤƒ generaลฃie din România. Avem 14 internaลฃionali la aceastฤƒ categorie de vârstฤƒ ลŸi spun, fฤƒrฤƒ falsฤƒ modestie, cฤƒ nimeni nu ne poate sta în cale”, spune Pavel Peniu.

Cel puลฃin 3 jucฤƒtori din lotul formaลฃiei de Juniori B vor face parte din lotul mare în sezonul viitor, echipa constฤƒnลฃeanฤƒ promovând ลŸi în sezonul trecut mai mulลฃi juniori în Liga 1. Acum, dupฤƒ plecarea lui Chiลฃu în Franลฃa, obiectivul este ca echipa sฤƒ propunฤƒ cât mai multe nume pentru piaลฃa externฤƒ, preลฃurile solicitate de Hagi fiind, pânฤƒ acum, cel puลฃin decente.

Cele mai citite

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ