12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM, Şanse aproape nule

HCM, Şanse aproape nule

Constănţenii vor să producă surpriza Ligii Campionilor pe terenul celor de la Veszprem, dar istoria îi contrazice, ei nereuşind nici o victorie mare pe teren străin. Învinşi la patru goluri diferenţă în turul din optimile Ligii Campionilor, constănţenii de la HCM nu abandonează lupta şi spun că merg la Veszprem pentru a câştiga. Toma şi compania conştientizează că şansele s-au redus simţitor după înfrângerea de la Buzău, dar cred că atât timp cât acestea mai există, trebuie jucate până la capăt.

Problema echipei de pe litoral este aceea că, în toate participările de până acum din Liga Campionilor, nu au reuşit niciodată să obţină un succes răsunător pe teren străin, succesele lor legându-se în principal de evoluţiile din faţa propriilor suporteri.

Palmaresul constănţenilor în meciurile disputate în deplasare, în Liga Campionilor, este unul foarte slab. Din 14 meciuri jucate, HCM a câştigat doar două şi a remizat în alte două. 10 dintre acestea au fost pierdute, marea majoritate, la diferenţe uriaşe de scor. Victoriile au venit însă în faţa unor echipe modeste, PAOK Salonic şi Banik Karvina, iar remizele s-au înregistrat pe terenurile celor de la Vardar Skopje (sezonul 2004/2005) şi Pevafersa Valladolid, în actuala ediţie a competiţiei. Cele mai drastice înfrângeri în deplasare s-au înregistrat în sezonul 2006/2007, la a doua prezenţă în grupele întrecerii. Atunci, echipa de pe litoral a pierdut atât cu FC Barcelona, cât şi cu Gog Gudme, la 16 goluri diferenţă. Aşadar, calculele hârtiei sunt complet defavorabile echipei de pe litoral, care nu are de partea sa decât dorinţa de afirmare pe plan european. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că MKB Veszprem a câştigat 10 din cele 11 partide disputate în acest sezon al Ligii şi este neînvinsă pe teren propriu, atunci putem spune cu realism că şansele echipei de pe litoral de a accede în sferturile competiţiei sunt aproape de zero.

 

Vor să producă surpriza

Chiar dacă nu au nici un atu de partea lor, constănţenii merg la Veszprem pentru a încerca o minune. „În meciul de pe teren propriu s-a văzut că nu ne sunt mult, superiori. Dacă nu ratam atât de mult puteam chiar să obţinem victoria. Mergem în Ungaria să producem surpriza. Tot ce trebuie să facem este să ne concentrăm şi să jucăm perfect pentru că nu sunt cu mult mai buni decât noi”, a declarat Laurenţiu Toma, golgeterul HCM-ului în acest sezon al competiţiei.

2 victorii a reuşit echipa de pe litoral în istorie, în deplasare, în Liga Campionilor, ambele în faţa unor echipe slab cotate.

Cele mai citite

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă