17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM, la un pas de titlu

HCM, la un pas de titlu

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a avut în acest sezon evoluţii diametral opuse în cele două competiţii în care a participat sau încă mai evoluează. În Liga Campionilor, Toma Popescu şi compania şi-au dezamăgit amarnic susţinătorii după ce au câştigat un singur meci din cele zece disputate în grupe. Acest bilanţ catastrofal a venit în ciuda faptului că adversarele echipei de pe litoral nu au fost dintre cele mai dificile. HCM a încheiat pe ultimul loc în clasamentul grupei şi şi-a luat adio de la competiţia supremă a handbalului continental de club mult prea devreme.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre campionatul intern. Formaţia antrenată de Constantin Ştefan este realmente invincibilă în competiţia internă. HCM a jucat până acum 17 partide şi le-a câştigat pe toate, multe dintre victorii venind la diferenţe mari de scor. În condiţiile în care mai sunt de jucat doar opt runde din actuala stagiune şi distanţa faţă de urmăritoare este una foarte mare, HCM se poate gândi la un nou titlu, mult înainte de termen.

Constănţenii vor juca azi, de la ora 17.00, pe terenul celor de la Potaissa Turda, o echipă de pluton care, teoretic, nu poate pune probleme grupării de pe litoral. În cazul unui succes, HCM se va distanţa la opt puncte de locul secund, ocupat în acest moment de Ştiinţa Bacău.

Încă de acum se poate spune că marja este imposibil de recuperat, în condiţiile în care HCM evoluează perfect în întrecerea internă. Singura situaţie în care echipa de pe litoral ar mai putea pierde titlul anul acesta ar fi aceea în care HCM pierde mai mult de jumătate de meciurile rămase de jucat în acest sezon, iar Ştiinţa Bacău se impune în toate meciurile până la finalul stagiunii.

PROGRAM

Patru meciuri pentru titlu

HCM Constanţa are toate şansele să învingă, azi, pe Potaissa Turda şi astfel să se ducă la 8 puncte în faţa celor de la Ştiinţa Bacău. În aceste condiţii, victoriile în următoarele patru meciuri ar putea aduce un nou titlu la Constanţa. Toma şi compania vor avea însă în următoarea perioadă trei partide foarte dificile. HCM va juca împotriva echipelor Caraş Severin (locul 5, se joacă la Severin), HC Odorhei (4, Constanţa) şi Dinamo (7, Bucureşti). Înaintea acestor trei meciuri decisive, HCM va întâlni pe ultima clasată, Steaua Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă